Σεπ 30

Ηλεκτρονικό εργαστήριο «Ευκαιρίες και προκλήσεις για τις εξαγωγές στην εποχή της Covid-19»

Σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας και των μέτρων περιορισμού της, ο ΣΕΒ στάθηκε δίπλα στις εξαγωγικές επιχειρήσεις και τις συνέδραμε για να αμβλυνθούν οι αρνητικές επιπτώσεις. Ενημερώναμε τις επιχειρήσεις για τις νομοθετικές εξελίξεις, πραγματοποιήσαμε πλήθος τηλεδιασκέψεων για τον εντοπισμό των προβλημάτων, εκπονήσαμε και υποβάλαμε στη δημόσια διοίκηση υπομνήματα σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν. Την πολιτική μας αυτή θα τη συνεχίσουμε και θα την εντείνουμε. Δεν είναι μόνο γιατί τα μέλη του ΣΕΒ καλύπτουν το 45% της εξαγωγικής δραστηριότητας της χώρας. Είναι και γιατί η ενίσχυση της εξωστρέφειας είναι βασική προϋπόθεση για να καλυφθεί γρήγορα το χαμένο έδαφος από τις επιπτώσεις της πανδημίας και να αποτελέσει την ατμομηχανή για την υπόλοιπη οικονομία.

Οι επιχειρηματίες που βλέπουν μπροστά αντιλαμβάνονται ότι στο άμεσο μέλλον οι εξαγωγές θα είναι το βασικό στοιχείο για τη βιωσιμότητα, αλλά και για την ανάπτυξη των επιχειρήσεών τους. Καταλαβαίνουν, όμως και τις προκλήσεις. Ότι περισσότερο από ποτέ, η ελληνική επιχείρηση, είναι υποχρεωμένη να κινηθεί σε ένα διεθνές περιβάλλον και καλείται να ανταγωνίζεται επιτυχώς τις ξένες επιχειρήσεις.

Ο ΣΕΒ προτρέπει τις επιχειρήσεις να δώσουν έμφαση τόσο στους τομείς που έχουν συγκριτικά πλεονεκτήματα, όσο και σε αυτούς πού έχουν αναξιοποίητες δυνατότητες να αποκτήσουν συγκριτικό πλεονέκτημα. Τις ενισχύει για να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους και τις προκλήσεις στην παγκόσμια αγορά, στην επίδραση των νέων τεχνολογιών στις εξαγωγές, στις επιτυχημένες τεχνικές πωλήσεων στο διεθνές εμπόριο. Τέλος, δίνει έμφαση στην παραγωγή διεθνώς εμπορεύσιμων ανταγωνιστικών προϊόντων, με υψηλή προστιθέμενη αξία.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΕΒ, μέσα από την υπηρεσία ExportReady Master, διοργανώνει στις 30 Σεπτεμβρίου, στις 16:00, διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα: «Ευκαιρίες και προκλήσεις για τις εξαγωγές στην εποχή της Covid-19», με ομιλητές τον Υφυπουργό Οικονομικής Διπλωματίας και Εξωστρέφειας, έμπειρα στελέχη του Ομίλου Fitch και της Eurobank, αλλά και υψηλόβαθμα στελέχη ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων, που κατάφεραν να αξιοποιήσουν την πανδημία και να την μετατρέψουν σε ευκαιρία. Το σεμινάριο θα επικεντρωθεί στις επιπτώσεις των εξαγωγών κατά τη διάρκεια της πανδημίας και μετά, αλλά και στις ευκαιρίες που αναδύονται για τις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις στην Ευρώπη και στις αναπτυσσόμενες χώρες (Ν.Α. Ασία και Υποσαχάρια Αφρική).

Ο ΣΕΒ θα συνεχίσει, με τις υπηρεσίες του ExportReady, να βρίσκεται στο πλευρό των επιχειρήσεων-μελών του, συνδράμοντας στην ενδυνάμωση των εξαγωγικών δυνατοτήτων τους.

 • Διαβάστε το Δελτίο Τύπου εδώ
 • Δείτε τo video της εκδήλωσης εδώ
 • Δείτε το πρόγραμμα εδώ

Δείτε τις παρουσιάσεις:

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ