Σεπ 13

Εκδήλωση ΣΕΒ για επιχειρηματικές ευκαιρίες σε Νότια Αφρική, Μοζαμβίκη και Μποτσουάνα

Η ανάδειξη των ευκαιριών στις αγορές της Νοτίου Αφρικής, της Μοζαμβίκης και της Μποτσουάνας, σε κρίσιμους τομείς για την ελληνική  οικονομία, απασχόλησε μεταξύ των άλλων την  ιδιαίτερα επιτυχημένη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2017, από τον ΣΕΒ. Όπως τονίστηκε στη συνάντηση, επιχειρηματικές ευκαιρίες για τις ελληνικές επιχειρήσεις προκύπτουν από την κατασκευαστική δραστηριότητα στον τομέα της οικιστικής δόμησης, των υποδομών, των υποδομών μεταφοράς, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και διαχείρισης αποβλήτων/υδάτινων πόρων, αλλά και στις ΤΠΕ, δεδομένου ότι η Νότια Αφρική αποτελεί πύλη εισόδου των ευρωπαϊκών προϊόντων για τις χώρες της ευρύτερης περιοχής.

Οι ομιλητές, στελέχη διπλωματικών υπηρεσιών, καθώς και ανώτερα στελέχη  επιχειρήσεων μελών του ΣΕΒ, με έντονη παρουσία στις χώρες αυτές, παρουσίασαν στοιχεία που διευκολύνουν τις ελληνικές επιχειρήσεις να δραστηριοποιηθούν στην περιοχή, όπως οι διαδικασίες ίδρυσης εταιριών, η προστασία ιδιοκτησίας και δικαιωμάτων, τα χρηματοδοτικά κίνητρα, το φορολογικό πλαίσιο, οι προϋποθέσεις και οι κίνδυνοι, αλλά και τα οφέλη που μπορούν να προκύψουν από τη στρατηγική διείσδυση, μέσω συμφωνιών με αξιόπιστους εταίρους.

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, ο κ. Γιώργος Ξηρογιάννης, Διευθυντής του Τομέα Βιομηχανίας, Αναπτυξιακών Πολιτικών και Δικτύων, υπογράμμισε ότι «η επιχειρηματική εξωστρέφεια αποτελεί διέξοδο στις συνέπειες της παρατεταμένης ύφεσης και σημαντικό πυλώνα για τη σταδιακή επάνοδο της εθνικής οικονομίας σε αναπτυξιακή πορεία. Όπως τόνισε, ο ΣΕΒ, παρέχει πλέον ένα ολοκληρωμένο πλέγμα υπηρεσιών προς τα μέλη του που επιδιώκουν να εισέλθουν σε αγορές του εξωτερικού.»

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΕΒ, θα διοργανώσει  προσεχώς επιχειρηματική αποστολή στις παραπάνω χώρες.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

X

  Στοιχεία εταιρίας
  Επωνυμία επιχείρησης*
  Tαχ. δ/νση διοίκησης
  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
  Έτος ίδρυσης
  Αριθμός εργαζομένων
  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας
  Oνοματεπώνυμο*
  Email
  Τηλ
  X

   Το όνομά σας *
   Το επίθετό σας *
   Email *
   Τηλέφωνο επικοινωνίας
   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.

   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας
    Επωνυμία επιχείρησης*
    Tαχ. δ/νση διοίκησης
    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
    Έτος ίδρυσης
    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας
    Oνοματεπώνυμο*
    Email
    Τηλ