Νοέ 28

Εκδήλωση με θέμα: “Νανοεπιστήμες, νανοτεχνολογίες, υλικά και νέες βιομηχανικές διεργασίες (NMP) του 7ου Προγράμματος Πλαισίου για την Έρευνα και την Τεχνολογική Ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας”, 29/11 και 30/11/2007

Νανοεπιστήμες, νανοτεχνολογίες, υλικά και νέες βιομηχανικές διεργασίες (NMP) του 7ου Προγράμματος Πλαισίου για την Έρευνα και την Τεχνολογική Ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας:

– Ευρωπαϊκές τεχνολογικές πλατφόρμες και ελληνική συμμετοχή
– Παρουσίαση της δεύτερης προκήρυξης του προγράμματος

Για πρώτη φορά από τη δημιουργία τους, οι περισσότερες ευρωπαϊκές τεχνολογικές πλατφόρμες που σχετίζονται με τις διεργασίες παραγωγής, τα υλικά και τη νανοτεχνολογία παρουσιάζονται όλες μαζί σε μία εκδήλωση από τους Έλληνες ερευνητές που συμμετέχουν σε αυτές.

Η συνεισφορά των συγκεκριμένων πλατφορμών στον καθορισμό των ευρωπαϊκών προτεραιοτήτων έρευνας και στη διαμόρφωση των προγραμμάτων εργασίας του προγράμματος “Νανοεπιστήμες, νανοτεχνολογίες, υλικά και νέες βιομηχανικές διεργασίες (NMP)”, καθώς και οι δυνατότητες προώθησης της συμμετοχής ελληνικών οργανισμών στο πρόγραμμα NMP μέσω της εμπλοκής τους στις ευρωπαϊκές πλατφόρμες θα συζητηθούν σε μία ειδική ενότητα της εκδήλωσης αφιερωμένη στις ακόλουθες πλατφόρμες:

 • Manufuture
 • Construction Technology
 • Sustainable Chemistry
 • Photonics21
 • Industrial Safety

Τα παραπάνω θα λάβουν χώρα κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης από εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της νέας προκήρυξης του Προγράμματος NMP. Στο πλαίσιο της προκήρυξης αυτής θα διατεθούν 500 εκ. ευρώ για έρευνα που θα υλοποιηθεί από ευρωπαϊκές κοινοπραξίες επιχειρήσεων, ακαδημαϊκών και ερευνητικών οργανισμών.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, Εθνικό Σημείο Επαφής για το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας  Έρευνας και Τεχνολογίας.

Η εκδήλωση της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2007 θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Stratos Vassilikos Μιχαλακοπούλου 114, (πλησίον στάσης Μετρό “Μέγαρο Μουσικής”), μεταξύ 14:00-19:00.

Η εκδήλωση της Θεσσαλονίκης συνδιοργανώνεται με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2007 στις εγκαταστάσεις του ΕΒΕΘ, Τσιμισκή 29, μεταξύ 13:30-18:30.

Είσοδος ελεύθερη

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ:

Δίκτυο ΠΡΑΞΗ / NCP Unit
Ζαλοκώστα 4, Αθήνα 106 71
Τηλ: (+30) 210 36 07 690
Fax: (+30) 210 36 36 109
ncp@help-forward.gr
http://www.help-forward.gr

X

  Στοιχεία εταιρίας
  Επωνυμία επιχείρησης*
  Tαχ. δ/νση διοίκησης
  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
  Έτος ίδρυσης
  Αριθμός εργαζομένων
  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας
  Oνοματεπώνυμο*
  Email
  Τηλ
  X

   Το όνομά σας *
   Το επίθετό σας *
   Email *
   Τηλέφωνο επικοινωνίας
   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.

   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας
    Επωνυμία επιχείρησης*
    Tαχ. δ/νση διοίκησης
    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
    Έτος ίδρυσης
    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας
    Oνοματεπώνυμο*
    Email
    Τηλ