Το ΜΕΛΙ ΑΤΤΙΚΗΣ υποδέχθηκε τους υπαλλήλους του κλάδου ΟΕΥ του Υπουργείου Εξωτερικών

Στις εγκαταστάσεις της «ΑΤΤΙΚΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΙΤΤΑΣ Α.Ε.Β.Ε.», ευρέως γνωστή ως ΜΕΛΙ ΑΤΤΙΚΗ, είχαν την ευκαιρία να φιλοξενηθούν και να ξεναγηθούν έντεκα στελέχη του κλάδου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) του Υπουργείου Εξωτερικών, με τη συνεργασία του ΣΕΒ.

Κατά την επίσκεψη, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4 Απριλίου στους χώρους της εταιρείας στο Κρυονέρι, οι υποψήφιοι Ακόλουθοι ΟΕΥ ξεναγήθηκαν στην οικογενειακή επιχείρηση του κ. Γιώργου Πίττα και της κας Αλεξάνδρας Πίττα-Χαζάπη που αδιάλειπτα για 95 χρόνια, σε συνεργασία αποκλειστικά με Έλληνες παραγωγούς, επιλέγει και διαθέτει στους καταναλωτές τις καλύτερες ποικιλίες μελιού, στηρίζοντας παράλληλα με στοχευμένες δράσεις και την βιώσιμη ανάπτυξη της Ελληνική Μελισσοκομίας.

Με ηγετική θέση στην ελληνική αγορά συσκευασμένου μελιού,  η Αττική Πίττας  έχει λάβει πολυάριθμες βραβεύσεις για την ποιότητα των προϊόντων της, έχει επιθεωρηθεί με επιτυχία από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (USFDA) & το Canadian Food Inspection Agency  (CFIA ) και είναι πιστοποιημένη με το Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων FSSC 22000.

Μετά την περιήγηση στους χώρους της επιχείρησης, ακολούθησαν εισηγήσεις από την κα Σοφία Καραμπουρνιώτη, Διευθύντρια Διασφάλισης Ποιότητας της εταιρείας,  τον κ. Σπύρο Σκαρέα, Υπεύθυνο Αγορών Πρώτης Ύλης, ενώ ο κ. Γιάννης Χαλδούπης, Διευθυντής Εξαγωγών και μέλος της Επιτροπής Εξωστρέφειας του ΣΕΒ, παρουσίασε το εξαγωγικό προφίλ της εταιρίας και τη δυναμική παρουσία του ΜΕΛΙ ΑΤΤΙΚΗ στις αγορές του εξωτερικού.

Το ΜΕΛΙ ΑΤΤΙΚΗ αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς πρεσβευτές της αυθεντικής ελληνικής γεύσης, διατροφής και κουλτούρας, καθώς εξάγεται επώνυμο και στις 5 ηπείρους και σε μερικές από τις πιο απαιτητικές αγορές (ΗΠΑ, Καναδάς, Κορέα, Αυστραλία), καθώς και σε χώρες της Ε.Ε., της Μέσης Ανατολής και της Ασίας. Οι εξαγωγές αποτελούν σχεδόν το 22% του τζίρου της εταιρείας, παρουσιάζοντας μία αύξηση τζίρου της τάξης του 52,6% για το διάστημα 2019 με 2022.

Οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι κ.κ. Αλεξάνδρα Πίττα-Χαζάπη και Γιώργος Πίττας, σε συνέχεια της επίσκεψης, δήλωσαν: «Με μεγάλη χαρά υποδεχθήκαμε σήμερα και ξεναγήσαμε στην εταιρεία μας την αντιπροσωπεία του ΣΕΒ και τους υποψήφιους Ακολούθους ΟΕΥ από την Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Ήταν μία πολύ καλή ευκαιρία να γνωρίσουν  την ιστορία της εταιρείας μας ΑΤΤΙΚΗ – ΠΙΤΤΑΣ  και τη σημαντική και πολυετή της υποστήριξη στο επώνυμο ελληνικό μέλι, τόσο στην ελληνική όσο και διεθνή αγορά. Πολλά συγχαρητήρια στον ΣΕΒ και τις κυρίες Βίκυ Μακρυγιάννη, Ελευθερία Ρώμα και Ντίνα Αθανασίου, καθώς και στην Β1 Διεύθυνση του Υπουργείου Εξωτερικών και ειδικότερα στον κ. Απόστολο Μιχαλόπουλο και κα Φανή Πανταζή για την πρωτοβουλία τους».

Σημειώνεται ότι η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο των τακτικών συναντήσεων που διοργανώνουν από κοινού ΣΕΒ και ΥΠΕΞ, με στόχο τη στήριξη της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων.

 

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ