Συζήτηση του Προέδρου του ΣΕΒ, κ. Δημήτρη Παπαλεξόπουλου, με τον Πρόεδρο της Γερμανικής Ομοσπονδίας Βιομηχανιών (BDI), κ. Dieter Kempf για την επανεκκίνηση της οικονομίας σε Ελλάδα και Ευρώπη, 26/6/2020

26 Ιουνίου 2020 | Δελτία Τύπου & Ανακοινώσεις
Θεματικές: Βιομηχανία

Τις αναπτυξιακές προκλήσεις και τις δυνατότητες γρήγορης επανεκκίνησης της οικονομίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο και στη χώρα μας, μετά την κρίση του COVID19 συζήτησαν ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, κ.  Δημήτριος Παπαλεξόπουλος με τον Πρόεδρο της Γερμανικής Ομοσπονδίας Βιομηχανιών (BDI), Δρ. Dieter Kempf, στη διαδικτυακή εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Ίδρυμα Konrad Adenauer σε Ελλάδα και Κύπρο, σε συνεργασία με τους δύο φορείς, χθες (Πέμπτη 25 Ιουνίου). Στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης ο Διευθύνων Σύμβουλος & CEO του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, και ο Διευθυντής του Ιδρύματος Konrad Adenauer σε Ελλάδα και Κύπρο, κ. Henri-Giscard Bohnet, ενώ το συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε η δημοσιογράφος κα Ελένη Βαρβιτσιώτη. Ο τρόπος που οι επιχειρηματικές κοινότητες των δύο χωρών ανταποκρίθηκαν στις καινοφανείς συνθήκες που διαμόρφωσε η υγειονομική κρίση, οι κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες που είχαν θετικό αντίκτυπο στη διαχείριση των επιπτώσεων του COVID19, καθώς και οι αναπτυξιακές προτεραιότητες για το επόμενο διάστημα απετέλεσαν το βασικό αντικείμενο της συζήτησης.

Ο κ. Παπαλεξόπουλος στην παρέμβασή του, μεταξύ των άλλων, έδωσε έμφαση στην ανάγκη οι επιχειρήσεις να έλθουν πιο κοντά στην κοινωνία, στη σημασία της αύξησης της συμμετοχής της βιομηχανίας στην οικονομία, στην αύξηση των επενδύσεων και στην επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων. Ειδικότερα, τόνισε ότι η χώρα μας επέδειξε ισχυρά αντανακλαστικά στην αντιμετώπιση της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης, γεγονός που μεταξύ των άλλων βελτίωσε την εθνική μας αυτοπεποίθηση και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για μια θετική επανατοποθέτηση της χώρας μας, στο διεθνές πεδίο. Η κρίση αυτή κατέδειξε ακόμη πόσο σημαντική είναι η ενωμένη Ευρώπη και η δέσμευση μας στο ευρωπαϊκό όραμα, ειδικά σήμερα που η ήπειρος μας αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΒ επισήμανε ότι οι επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης μας υποχρεώνουν να σκεφτούμε διαφορετικά και να δράσουμε έξυπνα. Τόνισε ότι η Ελλάδα καλείται να ανταποκριθεί στην μετά covid εποχή και να επανεκκινήσει μπροστά έχοντας μια οικονομία που ενώ έχει κάνει ουσιαστικά βήματα προόδου, εμφανίζεται πιο αδύναμη, σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, λόγω της μακρόχρονης κρίσης. Γι΄αυτό και απαιτείται μεγαλύτερη συνέπεια και ταχύτητα στην εφαρμογή των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, όπως και μια κοινωνικά ευαίσθητη, δίκαιη αλλά και αποτελεσματική διαχείριση των σημαντικών πόρων που θα διατεθούν προσεχώς.

Η ενίσχυση των επενδύσεων στις υποδομές, με έμφαση στον ψηφιακό μετασχηματισμό στην πράσινη, κυκλική οικονομία και στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού, όπως και η ενίσχυση της παραγωγικής βάσης της χώρας, σε μια περίοδο που οι διεθνείς αλυσίδες εφοδιασμού επανασχεδιάζονται, αποτελούν βασικές προτεραιότητες για μια δυναμική επανεκκίνηση, τόνισε ο κ. Παπαλεξόπουλος. Στάθηκε ιδιαίτερα στις επενδυτικές ευκαιρίες που αναδύονται σε αρκετούς παραγωγικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, όπως είναι τα τρόφιμα, τα φάρμακα, η εξοικονόμηση ενέργειας, η διαχείριση αποβλήτων και τα logistics, τονίζοντας επίσης τις αναπτυξιακές δυνατότητες που προσφέρει το πολύτιμο ανθρώπινο κεφάλαιο της χώρας.

Δείτε την εκδήλωση εδώ.

X

  Στοιχεία εταιρίας
  Επωνυμία επιχείρησης*
  Tαχ. δ/νση διοίκησης
  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
  Έτος ίδρυσης
  Αριθμός εργαζομένων
  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας
  Oνοματεπώνυμο*
  Email
  Τηλ
  X

   Το όνομά σας *
   Το επίθετό σας *
   Email *
   Τηλέφωνο επικοινωνίας
   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.

   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας
    Επωνυμία επιχείρησης*
    Tαχ. δ/νση διοίκησης
    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
    Έτος ίδρυσης
    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας
    Oνοματεπώνυμο*
    Email
    Τηλ