Συνάντηση της Επιτροπής Εξωστρέφειας του ΣΕΒ με τους Υποψήφιους Ακόλουθους Πρεσβείας της Διπλωματικής Ακαδημίας

Συνεχίζονται οι κοινές δράσεις ανάμεσα σε ΣΕΒ και Υπουργείο Εξωτερικών, για τη στήριξη της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων και της εξαγωγικής δυναμικής της ελληνικής οικονομίας.

Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώθηκε την Τετάρτη 19/05 συνάντηση εργασίας, ανάμεσα στην Επιτροπή Εξωστρέφειας του ΣΕΒ και του Υποψήφιους Ακόλουθους Πρεσβείας της Διπλωματικής Ακαδημίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η νέα σειρά διπλωματών είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις ανάγκες και τους στόχους των εξαγωγικών επιχειρήσεων, στην προσπάθειά τους να αυξήσουν περαιτέρω τα μερίδιά τους στις παγκόσμιες αγορές.

Ακολούθησε ευρεία ανταλλαγή απόψεων και κατάθεση προτάσεων που αποβλέπουν στην εξειδίκευση των υπηρεσιών που παρέχουν οι Διπλωμάτες προς τις εξαγωγικές επιχειρήσεις, ενώ οι εκπρόσωποι των εταιριών είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν αναλυτικά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στην εξαγωγική τους δραστηριότητα.
Οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων είχαν επίσης την ευκαιρία να αναλύσουν το σύγχρονο ρόλο της διπλωματίας στο διεθνές εμπόριο όπως το αντιλαμβάνονται οι ίδιοι. Τόνισαν ιδιαίτερα, την ανάγκη για τη δημιουργία από την Πρεσβεία, ενός ισχυρού δικτύου επικοινωνίας, με τοπικές εταιρίες, το οποίο θα αποτελέσει κλειδί για τις υπηρεσίες δικτύωσης που θα προσφέρουν στους Έλληνες εξαγωγείς. Αυτό ισχύει οριζόντια για όλες τις αγορές, κυρίως όμως αφορά αυτές των τρίτων χωρών, που η παρουσία της διπλωματικής οικονομίας είναι το μοναδικό εργαλείο στα χέρια των εξαγωγέων.

Σημειώνεται ότι στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από επιχειρήσεις μέλη του ΣΕΒ, όπως ATTIKI Bee Culturing Co., Alexandros Pittas S.A., Frezyderm S.A., Halcor S.A., Intermed S.A., Loulis Mills S.A., Mytilineos, Pharmex S.A., Trikalinos Co., Unipharma.

 

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ