Skills4Jobs: Η νέα πρωτοβουλία του ΣΕΒ για την αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού και τη διασύνδεση με την αγορά εργασίας

 • Ξεκινά με δύο πιλοτικά προγράμματα σε συνεργασία με το ReGeneration
 • Περιλαμβάνει δράσεις ανάπτυξης γνώσεων και δεξιοτήτων, συμβουλευτικής και απασχόλησης νέων με τη συμμετοχή επιχειρήσεων – μελών του ΣΕΒ.

Μια νέα δυναμική πρωτοβουλία που έχει στόχο να προσφέρει στο ανθρώπινο δυναμικό τις γνώσεις και τις δεξιότητες που ζητούν οι σύγχρονες, οργανωμένες και εξωστρεφείς επιχειρήσεις και να διασυνδέσει τους νέους της χώρας με την αγορά εργασίας σχεδίασε και υλοποιεί ο ΣΕΒ, ξεκινώντας με δύο πιλοτικές δράσεις σε συνεργασία με το ReGeneration. Το «Skills4Jobs για Ηλεκτρολόγους Αυτοματιστές» και το «Skills4Jobs για Τεχνικούς Εφαρμογών Πληροφορικής» απευθύνονται σε νέες και νέους που έχουν αποφοιτήσει πρόσφατα από την τεχνολογική και τεχνική εκπαίδευση.
Ειδικότερα, οι δύο δράσεις του Skills4Jobs περιλαμβάνουν:

1. Ανάπτυξη τεχνικών δεξιοτήτων για τους Ηλεκτρολόγους Αυτοματιστές από το ΙΒΕΠΕ-ΣΕΒ και για τους Τεχνικούς Εφαρμογών Πληροφορικής από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΚΕΔΙΒΙΜ/ΟΠΑ).

2. Ανάπτυξη ήπιων δεξιοτήτων (soft skills),

3. Συμβουλευτική & Μentoring, και

4. Απασχόληση για διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών με ανταγωνιστικούς μισθούς σε επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΒ στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Όπως τονίζει ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ Αλέξανδρος Χατζόπουλος: «Με χαρά, αλλά και με την ελπίδα να είμαστε όσο περισσότερο χρήσιμοι για τις επιχειρήσεις μέλη του ΣΕΒ και για τις νέες και τους νέους, ξεκινάμε σήμερα το πρόγραμμα Skills4Jobs. Στοχεύουμε να δώσουμε τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις-μέλη μας να βρουν ανθρώπινο δυναμικό με κατάλληλες δεξιότητες, να στηρίξουμε τις νέες και τους νέους μας, επενδύοντας στην κατάρτιση και την απασχόλησή τους, και να συμβάλλουμε με πρακτικό και ουσιαστικό τρόπο στη βελτίωση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης της χώρας, μέσα από τη διευκόλυνση της μετάβασης των αποφοίτων στη σύγχρονη αγορά εργασίας».

Ο Κωνσταντίνος Κίντζιος, Business Development Director του ReGeneration σημειώνει: «Από τη γέννηση του ReGeneration, ήμασταν πεπεισμένοι πως η κύρια οδός για εκθετική και υγιή ανάπτυξη, είναι μέσω στρατηγικών συνεργειών. Πιστεύοντας βαθιά στη δύναμη της πολυσυμμετοχικότητας, σήμερα εγκαινιάζουμε μία από τις πιο στρατηγικές μας συνεργασίες, επιδιώκοντας από κοινού με τον ΣΕΒ, το χτίσιμο μιας ακόμα γέφυρας μεταξύ εργατικού δυναμικού και αγοράς εργασίας. Αξιοποιώντας πλήρως την τεχνογνωσία των 90 και πλέον ακαδημιών του ReGeneration, τις 700.000+ ώρες εκπαίδευσης, καθώς και τις 2.600+ προσλήψεις που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί μέσω του προγράμματος, ενώνουμε δυνάμεις με έναν από τους ισχυρότερους θεσμικούς φορείς της χώρας, εκπονώντας, για αρχή, 2 διαφορετικές πιλοτικές ακαδημίες, με στόχο τον εξοπλισμό των συμμετεχόντων με όλα τα απαραίτητα εφόδια για τη σύγχρονη αγορά εργασίας, αλλά και την καθολική απορρόφησή τους από αυτήν».

Περισσότερες πληροφορίες και τις ηλεκτρονικές φόρμες υποβολής των αιτήσεων μπορείτε να βρείτε εδώ.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η 5η Ιουλίου 2022.

Μέγας χορηγός των προγραμμάτων Skills4Jobs του ΣΕΒ είναι το ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ Στρατηγικοί Χορηγοί τα Ελληνικά Πετρέλαια Συμμετοχών Α.Ε. και ο ΟΜΙΛΟΣ ΤΙΤΑΝ και Χορηγοί η CENERGY HOLDINGS S.A., η ELVALHALCOR A.E., η GOLDAIR CARGO, ο OTE ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΙΩΝ και η ΣΙΔΕΝΟΡ Α.Ε..

 

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ