ΣΕΒ, ΣΘΕΒ και ΙΒΕΠΕ-ΣΕΒ προετοιμάζουν νέες και νέους για να σταδιοδρομήσουν στα επαγγέλματα του Industry 4.0

Ξεκίνησε το πρόγραμμα Skills4Jobs για Ηλεκτρολόγους Αυτοματιστές στη Θεσσαλία.

Ξεκίνησε η υλοποίηση του προγράμματος «Skills4Jobs για Ηλεκτρολόγους Αυτοματιστές στη Θεσσαλία», που αποτελεί κοινή πρωτοβουλία του ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών και του ΣΘΕΒ -Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023, στην πόλη της Λάρισας. Στη δράση συμμετέχουν 15 νέοι, απόφοιτοι τεχνολογικής και τεχνικής εκπαίδευσης, ενώ η κατάρτισή τους διενεργείται από το Ινστιτούτο Βιομηχανικής και Επιχειρησιακής Επιμόρφωσης και Κατάρτισης (ΙΒΕΠΕ-ΣΕΒ). Είναι η πρώτη φορά που η πρωτοβουλία Skills4Jobs υλοποιείται στην περιφέρεια, μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωσή της στην Αττική.

Με την ευκαιρία της της επίσημης έναρξης των μαθημάτων, πραγματοποιήθηκε τελετή έναρξης την Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023 και ώρα 19:00, στις εγκαταστάσεις του ΣΘΕΒ. Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Γεώργιος Ρουπακιάς, η Διευθύντρια του Τομέα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού του ΣΕΒ κα Ντόρα Οικονόμου, ο Διευθυντής Κατάρτισης και Πωλήσεων του ΙΒΕΠΕ-ΣΕΒ κ. Νίκος Ανδρεάδης και η Γεν. Διευθύντρια του ΣΘΕΒ κα Έλενα Καματέρη, οι οποίοι αναφέρθηκαν στη σπουδαιότητα και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του προγράμματος.

Οι συμμετέχοντες στο «Skills4Jobs για Ηλεκτρολόγους Αυτοματιστές στη Θεσσαλία» θα παρακολουθήσουν πρόγραμμα κατάρτισης 144 ωρών, που είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες της σύγχρονης βιομηχανίας, ώστε να αναπτύξουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται για τις εργασίες λειτουργίας, ελέγχου, συντήρησης και επισκευής  των αυτοματοποιημένων βιομηχανικών εγκαταστάσεων. Στο πλαίσιο του προγράμματος, θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε επιχειρήσεις-μέλη του ΣΘΕΒ, ενώ στελέχη των επιχειρήσεων αυτών θα παρουσιάσουν πραγματικά παραδείγματα (case studies) και θα προσφέρουν συμβουλές mentoring.

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, θα δοθεί η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να απασχοληθούν σε επιχειρήσεις-μέλη του ΣΘΕΒ.

Σε δήλωσή του ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ Δρ. Γιώργος Ξηρογιάννης επισημαίνει: «Η απόκτηση κρίσιμων γνώσεων από το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας συνιστά προϋπόθεση για τη μετάβαση στην οικονομία του 2030 και αποτελεί μια επένδυση με αξία για όλους και ιδιαίτερα για τη νέα γενιά. Στόχος μας στον ΣΕΒ, είναι να συνεχίσουμε να  δημιουργούμε προγράμματα και δράσεις που αναπτύσσουν γέφυρες γνώσεων στις δεξιότητες του μέλλοντος για μεγάλο αριθμό επαγγελμάτων. Στο πλαίσιο αυτό, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που επεκτείνουμε τη δράση Skills4Jobs στην περιφέρεια. Με την πολύτιμη συνεργασία του ΣΘΕΒ υλοποιούμε το νέο  πρόγραμμα Skills4Jobs για Ηλεκτρολόγους Αυτοματιστές αυτή τη φορά στη Θεσσαλία. Σε όλους τους συμμετέχοντες ευχόμαστε καλή επιτυχία.»

Η Γενική Διευθύντρια του του ΣΘΕΒ κα Έλενα Καματέρη δήλωσε σχετικά: «Για εμένα αλλά και για όλη την ομάδα στον ΣΘΕΒ αυτή είναι μια σημαντική στιγμή και αυτό γιατί τολμήσαμε  και ενεργήσαμε γρήγορα ώστε να έχουμε την δυνατότητα να εγκαινιάζουμε την πρώτη ολοκληρωμένη δράση κατάρτισης και απασχόλησης σε τεχνική ειδικότητα που έχει γίνει στην περιφέρεια χρηματοδοτούμενη αποκλειστικά από ιδιωτικούς φορείς και επιχειρήσεις. Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό που έχει δημιουργηθεί καθώς υπάρχει αυξημένη ζήτηση για προσωπικό για τεχνικά επαγγέλματα στη βιομηχανία, ειδικότερα, γεγονός που δημιουργεί δυσλειτουργία στην παραγωγική διαδικασία. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αναβαθμίσουν τις δεξιότητές τους, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, αλλά και να σταδιοδρομήσουν επαγγελματικά σε μία από τις σύγχρονες και οργανωμένες επιχειρήσεις-μέλη του ΣΘΕΒ στην περιοχή της Θεσσαλίας.»

Ο κ. Χάρης Κυριαζής, Πρόεδρος ΔΣ του ΙΒΕΠΕ-ΣΕΒ αναφέρει: «Το ΙΒΕΠΕ-ΣΕΒ είναι μη κερδοσκοπικός φορέας που αποτελεί τον βραχίονα του ΣΕΒ στον τομέα της συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης. Επικεντρώνεται κυρίως στην προσφορά προγραμμάτων κατάρτισης και αντίστοιχων πιστοποιήσεων που δεν διατίθενται από άλλους παρόχους στον βαθμό που τα χρειάζεται η αγορά. Στο πλαίσιο αυτό, η παρούσα πρότυπη πρωτοβουλία Skills4Jobs σχεδιάζεται για να ανοίξει τον δρόμο για μία συνολικότερη κάλυψη των πραγματικών και επιτακτικών αναγκών της βιομηχανίας και άλλων κλάδων που σήμερα υποφέρουν από την έλλειψη επαρκώς κατηρτισμένου τεχνικού προσωπικού. Η επιτυχία της θα συμβάλλει ουσιαστικά στην άρση ενός από τα εμπόδια για την ανάπτυξη του δυναμικού της παραγωγής στη χώρα μας.»

Η δράση υλοποιείται με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, τη χρηματοδότηση του Προγράμματος Θεματικών Δωρεών του Ιδρύματος Μποδοσάκη και τη χορηγική υποστήριξη των επιχειρήσεων EXALCO Α.Ε., ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ, ΜΕΤΑΛΛΕΜΠΟΡΙΚΗ Θ. ΜΑΚΡΗΣ Α.Ε., ΜΠΕΤΤΙΝΑ ΑΒΕΕ και ΠΡΟΚΕΛ Α.Ε.

 Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρωτοβουλία «Skills4Jobs για Ηλεκτρολόγους Αυτοματιστές στη Θεσσαλία» μπορείτε να βρείτε εδώ και εδώ.

 

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ