ΣΕΒ και ΟΠΑ ενώνουν τις δυνάμεις τους για την πρωτοβουλία #Skills4jobs: Ξεκίνησαν τα μαθήματα για τους Τεχνικούς Εφαρμογών Πληροφορικής

Ξεκίνησε η κατάρτιση από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΚΕΔΙΒΙΜ/ΟΠΑ) 35 νέων, αποφοίτων της τεχνολογικής και τεχνικής εκπαίδευσης, που συμμετέχουν στην πιλοτική πρωτοβουλία του ΣΕΒ «Skills4Jobs για Τεχνικούς Εφαρμογών Πληροφορικής», η οποία υλοποιείται σε συνεργασία με το ReGeneration.

Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν ένα πρόγραμμα κατάρτισης 180 ωρών, που είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες των επιχειρήσεων-μελών του ΣΕΒ και στις απαιτήσεις των σύγχρονων τεχνολογιών που χρησιμοποιούν. Θα αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται για τις εργασίες ανάλυσης και σχεδιασμού πληροφορικών συστημάτων, ανάπτυξης, ελέγχου και συντήρησης λογισμικού, τεχνολογιών διαδικτύου και βάσεων δεδομένων. Παράλληλα, θα αναπτύξουν αναλυτικές και σχεδιαστικές δεξιότητες, δεξιότητες καινοτομίας, και διαχείρισης έργων και συνεργασίας. Στο πλαίσιο του προγράμματος, θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΒ. Επίσης, στελέχη των επιχειρήσεων αυτών θα παρουσιάσουν πραγματικά παραδείγματα (cases) και θα προσφέρουν συμβουλές mentoring. Τέλος, οι συμμετέχοντες θα λάβουν και πιστοποιητικό ολοκλήρωσης του μαθήματος Java Foundations του Oracle Academy.

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να απασχοληθούν σε επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΒ.

Όπως τονίζει ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ Αλέξανδρος Χατζόπουλος: «Η πρωτοβουλία μας αυτή αποδεικνύει ότι ο ΣΕΒ επενδύει στις νέες και στους νέους και βοηθάει έμπρακτα τις επιχειρήσεις-μέλη του να βρουν ανθρώπινο δυναμικό με τις κατάλληλες δεξιότητες. Παράλληλα, η ιδιαίτερα πετυχημένη συνεργασία μας με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ένα από τα κορυφαία Πανεπιστήμια της χώρας μας, δείχνει ότι επιχειρήσεις και πανεπιστήμια μπορούν να συνεργαστούν, δημιουργώντας σημαντικά οφέλη για τις επιχειρήσεις, την οικονομία και την κοινωνία».

Ο, Καθηγητής και Αντιπρύτανης Έρευνας και δια Βίου Μάθησης ΟΠΑ & Πρόεδρος του ΚΕΔΙΒΙΜ/ΟΠΑ, κ. Γιώργος Λεκάκος αναφέρει: «Kαθώς εξελίσσεται η προσπάθεια για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας η ανάγκη των επιχειρήσεων και της βιομηχανίας για ανθρώπινους πόρους με σύγχρονες ψηφιακές δεξιότητες είναι επιτακτική. Το πρόγραμμα κατάρτισης τεχνικών εφαρμογών πληροφορικής αποτελεί μια πρότυπη πιλοτική συνεργασία του ΟΠΑ και του ΣΕΒ, η οποία υλοποιείται από το ΚΕΔΙΒΙΜ ΟΠΑ, αναβαθμίζοντας τις δεξιότητες των καταρτιζόμενων σε ένα ευρύ φάσμα σύγχρονων τεχνολογιών που απαιτούνται σήμερα από τις επιχειρήσεις για την άμεση κάλυψη των αναγκών τους».

Μέγας χορηγός των προγραμμάτων Skills4Jobs του ΣΕΒ είναι το ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

Στρατηγικοί Χορηγοί τα Ελληνικά Πετρέλαια Συμμετοχών Α.Ε. και ο ΟΜΙΛΟΣ ΤΙΤΑΝ 

Χορηγοί η CENERGY HOLDINGS S.A., η ELVALHALCOR A.E., η GOLDAIR CARGO, ο OTE ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΙΩΝ και η ΣΙΔΕΝΟΡ Α.Ε..

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ