Παρουσίαση του νέου Οδικού Χάρτη Διευκόλυνσης Εμπορίου του ΥΠΕΞ

Την Τετάρτη 11 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκε η πρώτη διαδικτυακή συνάντηση της Ομάδας Εργασίας Διευκόλυνσης Εμπορίου με τον ΣΕΒ και άλλους παραγωγικούς και εξαγωγικούς φορείς της χώρας, για την κατάρτιση του Οδικού Χάρτη Διευκόλυνσης Εμπορίου 2022-2026.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν οι βασικοί άξονες και οι στόχοι του Οδικού Χάρτη και ζητήθηκε η άμεση συμβολή των φορέων μέσω της αποστολής προτεινόμενων δράσεων διευκόλυνσης εμπορίου.

Επιδίωξη της Κυβερνητικής Επιτροπής Διευκόλυνσης Εμπορίου είναι να προχωρήσει με γρήγορο βηματισμό στην κατάρτιση του Οδικού Χάρτη, συγκεντρώνοντας τις απαιτούμενες δράσεις για τη διευκόλυνση του εμπορίου, ώστε αυτό να διενεργείται με ταχύτητα, προβλεψιμότητα και κατά τον πλέον οικονομικό τρόπο.

Το μεταρρυθμιστικό έργο για τη διευκόλυνση του εμπορίου συμβάλλει με καθοριστικό τρόπο στη συλλογική προσπάθεια για ενίσχυση της εξωστρέφειας, εστιάζοντας στην απλοποίηση, ψηφιοποίηση και αυτοματοποίηση των διαδικασιών, μέσω της λογικής της ενιαίας θυρίδας, καθώς και στην ενίσχυση της συνδεσιμότητας της χώρας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν πρόεδροι και εκπρόσωποι του ΣΕΒ, του ΠΣΕ, του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης, του Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ), της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, των Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων Αθηνών, Πειραιά και Θεσσαλονίκης, του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδας (ΟΦΑΕ), της Incofruit, της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, καθώς και άλλων φορέων.

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ