Οι μοντέρνες αρχιτεκτονικές Διαχείρισης και Ανάλυσης Δεδομένων στο επίκεντρο του 6ου Industry 4.0 Roundtable του ΣΕΒ

Η εξέχουσα σημασία των δεδομένων για την αξιοποίηση ευκαιριών και την αντιμετώπιση προκλήσεων παραγωγής, διαδικασιών και λήψης αποφάσεων για επιχειρήσεις όλων των κλάδων, απασχόλησαν το 6ο Industry 4.0 Roundtable του ΣΕΒ, που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Τρίτη 4 Ιουλίου 2023, με τίτλο «Μοντέρνες Αρχιτεκτονικές Διαχείρισης και Ανάλυσης Δεδομένων για Ευφυείς Επιχειρήσεις».

Μέσα από πρακτικά παραδείγματα, η συζήτηση ανέδειξε τις ωφέλειες που μπορούν προκύψουν από τη σωστή αξιοποίηση των επιχειρηματικών δεδομένων με τη βοήθεια τεχνολογιών ΑΙ, με άξονες την επίγνωση (insight) γύρω από τις δραστηριότητες μιας επιχείρησης και τη δυνατότητα πρόβλεψης της εξέλιξής τους στο μέλλον. Το 6ο Industry 4.0 Roundtable εστίασε στις σύγχρονες τάσεις γύρω από τη μηχανική μάθηση, το σχεδιασμό προβλεπτικών μοντέλων, αλλά και τους τρόπους αξιοποίησης όλων των δεδομένων μιας επιχείρησης, ώστε να εντοπίζονται δυσλειτουργίες που μειώνουν την αποδοτικότητα και να εφαρμόζονται σε πραγματικό χρόνο λύσεις βελτιστοποίησης.

Οι επιχειρήσεις μπορούν να καρπωθούν οφέλη υιοθετώντας σύγχρονες πρακτικές και αρχιτεκτονικές διαχείρισης και ανάλυσης δεδομένων. Προϋπόθεση όλων αυτών αποτελεί η διασφάλιση της ποιότητας των δεδομένων (Data Quality) και η επιλογή των κατάλληλων πρακτικών διοίκησης και διαχείρισής τους (Data Governance).

Μέσα από την πρωτοβουλία εξειδικευμένων συζητήσεων Industry 4.0 Roundtables, ο ΣΕΒ στηρίζει πρακτικά τις επιχειρήσεις στην επιλογή της κατάλληλης τεχνολογίας για τις ανάγκες τους. Στο πλαίσιο των Roundtables, εμπειρογνώμονες προερχόμενοι από την Επιτροπή Ψηφιακής Οικονομίας του ΣΕΒ αναλύουν τις ωφέλειες τεχνολογιών αιχμής, αλλά και τεχνολογιών βάσης, με στόχο την ενδυνάμωση των επιχειρήσεων μπροστά στις τεχνολογικές και ψηφιακές προκλήσεις της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης.

Για περισσότερες πληροφορίες: Τομέας Βιομηχανίας, Ανάπτυξης, Τεχνολογίας & Καινοτομίας, Τ: 211 5006165, Ε: industrial@sev.org.gr

 

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ