Ο ΣΕΒ στηρίζει τη σύμπραξη δυνάμεων των εξαγωγικών επιχειρήσεων και της οικονομικής διπλωματίας , 8/5/2018

«Όταν η Πολιτεία συνεργάζεται με την επιχειρηματικότητα τότε, έχουμε θετικά και απτά αποτελέσματα. Ο κοινός προγραμματισμός των επισκέψεων, ο συντονισμός και η ουσιαστική συνδρομή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών, έχουν φέρει μετρήσιμα αποτελέσματα. Έχουν φέρει το ζητούμενο: επιχειρηματικές συμφωνίες», τόνισε ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Κωνσταντίνος Μπίτσιος, καλωσορίζοντας υψηλόβαθμα στελέχη ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων και συνδέσμων-μελών του ΣΕΒ και τα νέα στελέχη της  Οικονομικής Διπλωματίας, σε συνάντηση δικτύωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα,  στα Γραφεία του Συνδέσμου.

Η συνάντηση αυτή αποτελεί μια κοινή δράση του ΣΕΒ, του ΥΠΕΞ και της ΕΣΔΔΑ, για τη στήριξη της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων και της εξαγωγικής δυναμικής της ελληνικής οικονομίας, στην προοπτική ανάπτυξης κοινών δράσεών τους στο συγκεκριμένο πεδίο..

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Μπίτσιος σημείωσε ακόμη ότι ο στόχος είναι κοινός: «να συνδράμουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις στις εξαγωγές προϊόντων σε τομείς και αγορές όπου εντοπίζονται ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα».

Εκπροσωπώντας το Υπουργείο Εξωτερικών, ο Β’ Γενικός Διευθυντής Οικονομικών Σχέσεων, κ. Φραγκίσκος Βέρρος, ευχαρίστησε τον ΣΕΒ «για τη σειρά πρωτοβουλιών του, για την πολιτική του να συνδράμει στην καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων του ΥΠΕΞ και κυρίως στην επαγγελματική εκπαίδευση των στελεχών».

Ακολούθησε ευρεία ανταλλαγή απόψεων και κατάθεση προτάσεων που αποβλέπουν στην εξειδίκευση των υπηρεσιών που παρέχουν τα Γραφεία ΟΕΥ προς τις εξαγωγικές επιχειρήσεις, ενώ οι εκπρόσωποι των εταιριών είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν αναλυτικά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στην εξαγωγική τους δραστηριότητα.

Σημειώνεται ότι στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από 30 επιχειρήσεις και συνδέσμους, Μέλη του ΣΕΒ.

X

  Στοιχεία εταιρίας
  Επωνυμία επιχείρησης*
  Tαχ. δ/νση διοίκησης
  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
  Έτος ίδρυσης
  Αριθμός εργαζομένων
  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας
  Oνοματεπώνυμο*
  Email
  Τηλ
  X

   Το όνομά σας *
   Το επίθετό σας *
   Email *
   Τηλέφωνο επικοινωνίας
   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.

   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας
    Επωνυμία επιχείρησης*
    Tαχ. δ/νση διοίκησης
    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
    Έτος ίδρυσης
    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας
    Oνοματεπώνυμο*
    Email
    Τηλ