Μεγάλες επιχειρηματικές και επενδυτικές ευκαιρίες στο Βιετνάμ

Μεγάλες ευκαιρίες για τα ελληνικά προϊόντα παρουσιάζει η αγορά της Βιετνάμ και ειδικότερα στους κλάδους των τροφίμων, των δομικών υλικών, των κατασκευών, των φαρμάκων και των περιβαλλοντικών υπηρεσιών.

Κοινή διαπίστωση των ελληνικών εταιριών που δραστηριοποιούνται ήδη στη χώρα είναι ότι παρά τη γεωγραφική απόσταση, οι εμπορικές σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και στο Βιετνάμ είναι σε σταθερή αναπτυξιακή τροχιά και το θετικό επιχειρηματικό κλίμα στη χώρα δημιουργεί σημαντικές επιχειρηματικές ευκαιρίες για τις ελληνικές επιχειρήσεις. Επίσης, με τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που πραγματοποίησε η χώρα και τις εμπορικές συμφωνίες, συμπεριλαμβανομένης της Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου ΕΕ-Βιετνάμ, οι ευκαιρίες για διμερή συνεργασία αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω. Η άμεση άρση 65% των δασμών στις εξαγωγές της ΕΕ προς το Βιετνάμ και η προστασία για 169 διακεκριμένα ευρωπαϊκά τρόφιμα και ποτά με συγκεκριμένη γεωγραφική καταγωγή, θα φέρουν πρωτοφανή πλεονεκτήματα και οφέλη τόσο για τις ευρωπαϊκές όσο και για τις βιετναμέζικες εταιρείες.

Τo Βιετνάμ αποτελεί σημαντικό και ανερχόμενο οικονομικό παράγοντα της περιοχής του ASEAN και της Ασίας γενικότερα. Η αναπτυξιακή δυναμική του Βιετνάμ τα τελευταία 30 χρόνια είναι αξιοσημείωτη, ενώ οι οικονομικές και πολιτικές μεταρρυθμίσεις έδωσαν ώθηση στην ταχεία οικονομική ανάπτυξη και μετέτρεψαν το Βιετνάμ σε μια δραστήρια και δυναμική οικονομία.

Τα στοιχεία αυτά παρουσιάστηκαν στο Ελληνο-Βιετναμέζικο Επιχειρηματικό Φόρουμ που έλαβε χώρα την Τρίτη 2 Νοεμβρίου, στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, σε συνεργασία με το ΕΒΕΑ και την Πρεσβεία του Βιετνάμ στην Ελλάδα. Το Φόρουμ πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψης της Αντιπροέδρου της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Βιετνάμ, κα. Βο Θι Σουάν, με την παρουσία του Υφυπουργού Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια, κ. Κώστα Φραγκογιάννη.

Η εκδήλωση ακολούθησε την επιχειρηματική αποστολή που είχαν διοργανώσει o ΣΕΒ, το ΕΒΕΑ και ο ΣΕΒΕ, σε Ανόι και Χο Τσιν Μιν, το 2018, με τη συμμετοχή 17 ελληνικών επιχειρήσεων. Την αποστολή είχε συνόδευσε ο τότε Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ.

Προλογίζοντας το επιχειρηματικό Φόρουμ, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ, Δρ. Γιώργος Ξηρογιάννης τόνισε ότι «το θετικό επιχειρηματικό κλίμα στη χώρα δημιουργεί σημαντικές επιχειρηματικές ευκαιρίες για τις ελληνικές επιχειρήσεις σε τομείς όπως τα τρόφιμα, τα δομικά υλικά, τις κατασκευές, τα φάρμακα και τις περιβαλλοντικές υπηρεσίες. Οι συναλλαγές θα διευκολυνθούν περαιτέρω με τη Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου ΕΕ-Βιετνάμ, η οποία καταργεί σχεδόν πλήρως, τους δασμούς στις εμπορικές συναλλαγές».

Μετά τη συζήτηση, οι ελληνικές εταιρείες προχώρησαν σε προγραμματισμένες B2B συναντήσεις.

X

  Στοιχεία εταιρίας
  Επωνυμία επιχείρησης*
  Tαχ. δ/νση διοίκησης
  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
  Έτος ίδρυσης
  Αριθμός εργαζομένων
  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας
  Oνοματεπώνυμο*
  Email
  Τηλ
  X

   Το όνομά σας *
   Το επίθετό σας *
   Email *
   Τηλέφωνο επικοινωνίας
   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.

   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας
    Επωνυμία επιχείρησης*
    Tαχ. δ/νση διοίκησης
    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
    Έτος ίδρυσης
    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας
    Oνοματεπώνυμο*
    Email
    Τηλ