Μεγάλες επιχειρηματικές και επενδυτικές ευκαιρίες στην Σαουδική Αραβία

Μεγάλες ευκαιρίες για τα ελληνικά προϊόντα παρουσιάζει η αγορά της Σαουδικής Αραβίας και ειδικότερα στους κλάδους των τροφίμων, των δομικών υλικών, των κατασκευών, της ενέργειας και των περιβαλλοντικών υπηρεσιών. Κοινή διαπίστωση των ελληνικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στη χώρα αποτελεί το φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον, οι ισχυρές διμερείς σχέσεις μας και οι έντονοι ρυθμοί ανάπτυξης των τελευταίων χρόνων.

Η Σαουδική Αραβία είναι το μεγαλύτερο εργοτάξιο της Μέσης Ανατολής. Περισσότερα από 80 μεγάλα έργα, το καθένα αξίας τουλάχιστον 1 δις. δολαρίων, που κατασκευάζονται ή σχεδιάζονται για κατασκευή έως το 2030, δημιουργούν σημαντικές ευκαιρίες για τους περισσότερους κλάδους της ελληνικής οικονομίας. Επίσης, λόγω των γεωγραφικών και κλιματικών συνθηκών, η Σαουδική Αραβία εισάγει τα περισσότερα προϊόντα διατροφής και έχει μεγάλη ανάγκη από τεχνογνωσία εταιρειών που δραστηριοποιούνται στις υπηρεσίες νερού και στην ενέργεια.

Τα στοιχεία αυτά παρουσιάστηκαν στο εργαστήριο ExportReady με τίτλο «Doing Business in Saudi Arabia», που πραγματοποιήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2021, σε συνεργασία με τον ΣΕΒΕ και την υποστήριξη της Eurobank.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλέγμα δράσεων του ΣΕΒ για την αύξηση της εμπορικής και επενδυτικής ροής ανάμεσα στις δύο χώρες. Την Τετάρτη 22/9 ο ΣΕΒ υπέγραψε, παρουσία του Υπουργού Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας, Khalid bin Abdulaziz Al-Falih, Μνημόνιο Συνεργασίας με τη Συνομοσπονδία των Επιμελητηρίων της Σαουδικής Αραβίας, το οποίο προβλέπει την ίδρυση επιχειρηματικού συμβουλίου μεταξύ των δύο χωρών. Σύντομα, ο ΣΕΒ σε συνεργασία με το ΣΕΒΕ, σκοπεύει να διοργανώσει επιχειρηματική αποστολή στο Ριάντ.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν αλφαβητικά: Dr. Saad Alammar (Πρέσβης του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας στην Ελλάδα), κα. Ελένη Αλμπάντη (Exportgate, Global Transaction Banking, Eurobank), κα. Haifa AlMuhanna (International Affairs Officer, Ministry of Investment of Saudi Arabia), κ. Σταύρος Κωστάκης (Operations Manager, Zenon Packaging Automation), κ. Δημήτρης Λακασάς (CEO, Olympia Electronics A.E.), Δρ. Γιώργος Ξηρογιάννης (Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, ΣΕΒ), κ. Aλέξανδρος Οικονόμου (Σ.ΟΕΥ Α’, Γραφείο ΟΕΥ Τζέντας), κ. Βαγγέλης Πασσαλίδης (Head of Sales, Kleemann Hellas A.E.), κ. Παναγιώτης Χασάπης (Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος, ΣΕΒΕ).

X

  Στοιχεία εταιρίας
  Επωνυμία επιχείρησης*
  Tαχ. δ/νση διοίκησης
  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
  Έτος ίδρυσης
  Αριθμός εργαζομένων
  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας
  Oνοματεπώνυμο*
  Email
  Τηλ
  X

   Το όνομά σας *
   Το επίθετό σας *
   Email *
   Τηλέφωνο επικοινωνίας
   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.

   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας
    Επωνυμία επιχείρησης*
    Tαχ. δ/νση διοίκησης
    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
    Έτος ίδρυσης
    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας
    Oνοματεπώνυμο*
    Email
    Τηλ