Με πρωτοβουλία του ΣΕΒ επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του Ομίλου ΤΙΤΑΝ στο Καμάρι Βοιωτίας οι οικονομικοί διπλωμάτες του Υπουργείου Εξωτερικών

Με πρωτοβουλία του ΣΕΒ επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του Ομίλου ΤΙΤΑΝ στο Καμάρι Βοιωτίας οι οικονομικοί διπλωμάτες του Υπουργείου Εξωτερικών

Ο ΤΙΤΑΝ υποδέχθηκε δεκατέσσερα στελέχη του κλάδου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) του Υπουργείου Εξωτερικών και στελέχη του ΣΕΒ, στο σύγχρονο εργοστάσιο του Ομίλου, στο Καμάρι Βοιωτίας.

Κατά την επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Μαΐου, οι υπάλληλοι του κλάδου ΟΕΥ είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν και να γνωρίσουν από κοντά την πορεία του Ομίλου ΤΙΤΑΝ, ο οποίος αξιοποιώντας τα 120 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο και με οδηγό τη δέσμευσή του στη βιώσιμη ανάπτυξη έχει εξελιχθεί σε διεθνή παραγωγό τσιμέντου και δομικών υλικών που εξυπηρετεί πελάτες σε περισσότερες από 25 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η ιστορία του Τιτάνα είναι συνυφασμένη με την ιστορία της Ελλάδας, συμμετέχοντας διαχρονικά και παραγωγικά στην κατασκευή μεγάλων έργων και στη δημιουργία μεγάλων εθνικών υποδομών, όπως η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, η Ιόνια Οδός και πλήθος ακόμα έργων.

Ο Όμιλος διαθέτει 14 εργοστάσια παραγωγής τσιμέντου σε 10 χώρες, εκ των οποίων τα 3 βρίσκονται στην Ελλάδα. Διακρίνεται για τον έντονο εξαγωγικό του προσανατολισμό ενώ τη δυναμική παρουσία του στην Ελλάδα συμπληρώνουν οι 28 μονάδες έτοιμου σκυροδέματος, η μονάδα άλεσης κλίνκερ, η μονάδα παραγωγής έτοιμων ξηρών κονιαμάτων, οι 5 σταθμοί διανομής τσιμέντου και τα 25 λατομεία.

Στη μακρόχρονη πορεία δυναμικής ανάπτυξής του, ο Όμιλος διατηρεί μια οικογενειακή κουλτούρα που προάγει το επιχειρηματικό πνεύμα, ενώ εργάζεται μεθοδικά με τους πελάτες του για να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας, προωθώντας παράλληλα τη βιώσιμη ανάπτυξη με υπευθυνότητα και ακεραιότητα. Ο ΤΙΤΑΝ έχει θέσει φιλόδοξους στόχους σε θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και διακυβέρνησης (ESG) για το 2025 και μετά που περιλαμβάνουν την επίτευξη μηδενικών εκπομπών άνθρακα έως το 2050.

Την παρουσίαση του Ομίλου και της δραστηριότητάς του προς τα στελέχη του κλάδου ΟΕΥ έκαναν ο κ. Αλέξανδρος Ψηλός, Διευθυντής του εργοστασίου στο Καμάρι και ο κ. Στέφανος Σπαθάκης, Trading Manager, ενώ η κα Παναγιώτα Μεγαγιάννη, Προϊστάμενη έψησης στο εργοστάσιο Καμαρίου, ξενάγησε τα στελέχη στις εγκαταστάσεις και στα πάνελ ελέγχου της μονάδας.

Ο κ. Παύλος Πασχόπουλος, Διευθυντής Κλάδου Διεθνούς Εμπορίας, σε συνέχεια της επίσκεψης, δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχθήκαμε και ξεναγήσαμε στο εργοστάσιο του Τιτάνα στο Καμάρι την αντιπροσωπεία του ΣΕΒ και τα στελέχη του κλάδου ΟΕΥ του Υπουργείου Εξωτερικών. Ήταν μία πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση που έδωσε την ευκαιρία να παρουσιαστούν οι ευκαιρίες και να συζητηθούν οι προκλήσεις για τις εξωστρεφείς επιχειρήσεις που λειτουργούν ως «πρεσβευτές» της δυναμικής και υγιούς ελληνικής επιχειρηματικότητας. Ευχαριστούμε τον ΣΕΒ για τη συνεργασία και προσβλέπουμε στην υποστήριξη και προώθηση των υφιστάμενων σχέσεων, όπως και στη δημιουργία νέων συνεργασιών, στις περιφέρειες ενδιαφέροντος και αρμοδιότητας του κλάδου ΟΕΥ του Υπουργείου Εξωτερικών».

Σημειώνεται ότι η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο των τακτικών συναντήσεων που διοργανώνουν από κοινού ΣΕΒ και ΥΠΕΞ, με στόχο τη στήριξη της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων και την άμεση συνεργασία του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα στο εξωτερικό εμπόριο.

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ