”Μαζί στην Εκκίνηση!” Βραβεύθηκαν οι 31 επιχειρηματικές ομάδες που συμμετείχαν στον Α. Κύκλο του Προγράμματος του ΣΕΒ, 30/6/2014

30 Ιουνίου 2014 | Δελτία Τύπου & Ανακοινώσεις
Θεματικές: Καινοτομία

«Μαζί στην Εκκίνηση!»
Βραβεύθηκαν οι 31 επιχειρηματικές ομάδες που συμμετείχαν στον Α’ Κύκλο του Προγράμματος του ΣΕΒ για την ενίσχυση
της Επιχειρηματικότητας των Νέων Επιστημόνων 

Με κεντρικό μήνυμα «η νεανική επιχειρηματικότητα που κτίζει πάνω στην αξιοποίηση της τεχνολογικής γνώσης δίνει, ήδη, καρπούς και αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας, ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο Α’ Κύκλος του Στρατηγικής Πρωτοβουλίας του ΣΕΒ «Μαζί στην Εκκίνηση!» που αφορά στην ενίσχυση της Επιχειρηματικότητας των Νέων Επιστημόνων.  Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα (Δευτέρα, 30.6.2014) στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», παρουσιάστηκαν και τιμήθηκαν για πρώτη φορά οι 31 επιχειρηματικές ομάδες που συμμετείχαν στον Α΄ κύκλο της πρωτοβουλίας, από τις οποίες πρόκειται να ξεπηδήσουν νέα δυναμικά  startups, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Νίκος Δένδιας, ο οποίος  και απηύθηνε χαιρετισμό, ενώ την προλόγισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Θεόδωρος Φέσσας.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ στο χαιρετισμό του τόνισε ότι «ο τρόπος που στεκόμαστε απέναντι στη νεανική επιχειρηματικότητα και στην καινοτομία είναι ενδεικτικός της αποφασιστικότητάς μας να προχωρήσουμε μπροστά» σημειώνοντας ότι ο ΣΕΒ ξεκίνησε την πρωτοβουλία αυτή το καλοκαίρι του 2013, γνωρίζοντας ότι η χώρα μας σφύζει από ταλέντο, από γνώσεις, από νέες ιδέες που επωάζονται στα πανεπιστήμια, αλλά δεν βρίσκουν το δρόμο τους στην αγορά.   Ο πρόεδρος του ΣΕΒ αναφέρθηκε ακόμη  στην ανάγκη να αναλάβει και η Πολιτεία αναγκαίες πρωτοβουλίες, όπως η θεσμοθέτηση μιας “ειδικού τύπου νέας καινοτόμου επιχείρησης”, σημειώνοντας ότι το υφιστάμενο πλαίσιο φορολογικής και ασφαλιστικής αντιμετώπισης του νέου επιχειρηματία δεν συμβαδίζει με τη σύγχρονη πραγματικότητα.  Ο κ. Φέσσας στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη ένας νέος να μαθαίνει από νωρίς να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και να συνεργάζεται  καθώς «αυτό το μεταφέρει στην επιχείρησή του είτε ως ιδρυτής, είτε ως συνεταίρος, είτε ως εργαζόμενος».  Όπως τόνισε χαρακτηριστικά η πρωτοβουλία και η συνεργασία είναι το διαβατήριο για τη δημιουργία και  οι επιχειρηματικές ομάδες, οι οποίες ολοκληρώνουν τον Α’ Κύκλο, όπως και αυτές που ακολουθούν είναι οι εκφραστές μιας νέας Ελλάδας. «Της Ελλάδας που αλλάζει από μέσα, στις δομές της, στις αντιλήψεις της και θέλει μια καλύτερη πραγματικότητα.»

Στους στόχους και στα αποτελέσματα της Πρωτοβουλίας του ΣΕΒ  «Μαζί στην Εκκίνηση!»  αναφέρθηκε ειδικότερα η κ. Μάγκυ Αθανασιάδη, Young Entrepreneurship Coordinator του ΣΕΒ, η οποία στάθηκε  ιδιαίτερα στη  δυναμική των επιχειρηματικών ομάδων, σημειώνοντας την ξεχωριστή διεθνή διάκριση της PROTEΟMARKERS BIOTECH, από τον τομέα των επιστημών υγείας,  η οποία επιλέχθηκε ανάμεσα στα 25 καλύτερα startups παγκοσμίως για να παρουσιάσει το σχέδιο της στην κορυφαία εκδήλωση TechConnect-National Innovation-National SBIR/STTR-WORLD 2014 Summit στις ΗΠΑ. Ακολούθησαν παρεμβάσεις από εκπρόσωπο των Μεντόρων και αντίστοιχα των Επιχειρηματικών Ομάδων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή τιμητικών διακρίσεων στους συμμετέχοντες από τον Πρόεδρο του ΣΕΒ, κ. Θεόδωρο Φέσσα, τα μέλη του τομέα δράσης του ΣΕΒ «Επιχειρηματικότητα Νέων», την κ. Σόφη Δασκαλάκη-Μυτιληναίου και τον κ. Πάνο Κυριακόπουλο, καθώς και από εκπροσώπους της επιτελικής ομάδας του προγράμματος.

Σημειώνεται ότι με το Πρόγραμμα «Μαζί στην Εκκίνηση!», ο ΣΕΒ προχωρά στην έμπρακτη ενίσχυση της επιχειρηματικότητας της γνώσης και στην προετοιμασία μιας νέας επιχειρηματικής γενιάς με προοπτική τη δημιουργία νέων, καινοτόμων, εξωστρεφών επιχειρήσεων.  Με το πρόγραμμα αυτό παρέχονται σε 31 επιχειρηματικές ομάδες ολοκληρωμένες υπηρεσίες υποστήριξης, που περιλαμβάνουν χώρο πρώτης εγκατάστασης, επιμόρφωση, συμβουλευτική υποστήριξη, δικτύωση και καθοδήγηση (mentoring) από καταξιωμένα υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων. Στρατηγικοί συνεργάτες του προγράμματος είναι περισσότερα από 10 πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, τα τρία μεγαλύτερα ερευνητικά κέντρα (ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», ΕΙΕ, ΙΤΕ) και ευρύ δίκτυο επιχειρήσεων – μελών του ΣΕΒ.   Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του ΣΕΒ για την ενίσχυση της νέας καινοτόμου επιχειρηματικότητας μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.ekinisilab-sev.gr

Η πρωτοβουλία του ΣΕΒ για την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας των νέων επιστημόνων εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από Εθνικούς Πόρους.

 • Δείτε εδώ το Ενημερωτικό Σημείωμα για τις 31 Επιχειρηματικές Ομάδες που συμμετείχαν  στον 1ο Κύκλο της Προγράμματος «ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ!».
 • Διαβάστε εδώ το χαιρετισμό του Προέδρου ΣΕΒ κ. Θεόδωρου Φέσσα
X

  Στοιχεία εταιρίας
  Επωνυμία επιχείρησης*
  Tαχ. δ/νση διοίκησης
  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
  Έτος ίδρυσης
  Αριθμός εργαζομένων
  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας
  Oνοματεπώνυμο*
  Email
  Τηλ
  X

   Το όνομά σας *
   Το επίθετό σας *
   Email *
   Τηλέφωνο επικοινωνίας
   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.

   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας
    Επωνυμία επιχείρησης*
    Tαχ. δ/νση διοίκησης
    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
    Έτος ίδρυσης
    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας
    Oνοματεπώνυμο*
    Email
    Τηλ