Κοινή εκδήλωση ΣΕΒ και Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών για τη χρηματοδότηση εταιριών τεχνολογίας

22 Δεκεμβρίου 2023 | Δελτία Τύπου & Ανακοινώσεις
Θεματικές: Καινοτομία

20 από τις πιο δυναμικά αναπτυσσόμενες ελληνικές εταιρείες τεχνολογίας με startup DNA

ενημερώθηκαν για τις προοπτικές από την είσοδο στη Χρηματιστηριακή Αγορά

 Ο ΣΕΒ και ο Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών διοργάνωσαν εκδήλωση ενημέρωσης, με θέμα:  «Χρηματοδοτώντας την ανάπτυξη εταιρειών τεχνολογίας μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών» την Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2023.

Από την επιτυχημένη εκδήλωση προέκυψαν ορισμένα κρίσιμα μηνύματα που συνοψίζονται στα εξής:

 • Η χρηματιστηριακή αγορά προσφέρει γρήγορη και χαμηλού κόστους πρόσβαση σε κεφάλαια για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης startups και scaleups.
 • Οι μακροοικονομικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας δημιουργούν μία ευνοϊκή συγκυρία για τις τεχνολογικές εταιρείες που εξετάζουν την είσοδο στο χρηματιστήριο.
 • Τα μακροπρόθεσμα οφέλη για τις εταιρείες υπερέχουν των οικονομικών εξόδων και των αλλαγών στη εταιρική διακυβέρνηση που απαιτούνται.

Την εκδήλωση άνοιξε ο κ. Μάρκος Βερέμης, Πρόεδρος Επιτροπής Καινοτομίας ΣΕΒ, Εταίρος Big Pi Ventures, ο οποίος αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους η είσοδος στο χρηματιστήριο είναι κρίσιμη για τις ελληνικές εταιρείες, ιδιαιτέρως αυτή την περίοδο, ενώ υπογράμμισε τους λόγους που κάτι τέτοιο αποτελεί μία βιώσιμη επιλογή. Ενώ η υποστήριξη του EquiFund και της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων έχουν βοηθήσει να υπάρχουν διαθέσιμα κεφάλαια σποράς στην Ελλάδα, ο κ. Βερέμης σημείωσε ότι στη χώρα μας, παρατηρείται χαμηλή διαθεσιμότητα χρηματοδοτικών κεφαλαίων για τις επόμενες φάσεις ανάπτυξης, και ως εκ τούτου οι ελληνικές εταιρείες οφείλουν να αξιολογήσουν την σημαντική δυνατότητα που τους δίνει το Χρηματιστήριο στην αναζήτηση κεφαλαίων.

Ακολούθως, ο κ. Γιάννος Κοντόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, αναφέρθηκε στους λόγους που επιλέγουν οι εταιρείες το Χρηματιστήριο, όπως η γρήγορη και χαμηλού κόστους πρόσβαση σε κεφάλαια, η ενίσχυση του προφίλ και της αξιοπιστίας σε εγχώριους και διεθνείς επενδυτές, και η δυνατότητα χρήσης των μετοχών της εταιρείας, αντί για μετρητά, για τη διενέργεια συγχωνεύσεων εξαγορών, και άλλων ενεργειών. Ο κ. Κοντόπουλος ανέπτυξε γιατί η τρέχουσα συγκυρία αποτελεί ευκαιρία για είσοδο στο ελληνικό χρηματιστήριο, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον υψηλότερο, του ευρωπαϊκού, ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και στην ανθεκτικότητα που επέδειξε το Χρηματιστήριο Αθηνών κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης.

Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες συζήτησαν με τους κ.κ. Διονύση Χιντζίδη, CEO της Performance Technologies, και Φώτη Ρωμούδη, Διευθυντή Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της EPSILONNET. Το ενδιαφέρον εστιάστηκε μεταξύ άλλων: α) στη σημασία να επιλεχθεί ο  κατάλληλος σύμβουλος εγγραφής, β) στο τι να μπορεί κανείς να επιτύχει και τι όχι με την είσοδο στο Χρηματιστήριο, γ) στα μεσοπρόθεσμα οικονομικά και άλλα οφέλη για την εταιρεία από τις αυξημένες διαδικασίες διακυβέρνησης, και δ) στις εταιρικές επιλογές που μπορούν να κάνουν τη διαφορά μεταξύ επιτυχίας και αποτυχίας.

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ