Ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες στην εργασία για όλα τα άτομα με αναπηρία

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

«Ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες στην εργασία για όλα τα άτομα με αναπηρία»

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου, θεσμοθετημένη από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, είναι μια ευκαιρία να κατανοήσουμε με μεγαλύτερη ενσυναίσθηση τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι συνάνθρωποι μας με αναπηρία. Η ημέρα δεν κάνει διακρίσεις μεταξύ ψυχικών και σωματικών δυσκολιών και μας καλεί να ευαισθητοποιηθούμε και να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι συνάνθρωποι μας έχουν ίσες ευκαιρίες στην εργασία, στην υγεία και στην επιτυχία.

Ο ΣΕΒ όταν εκπόνησε το 2005 τη Χάρτα Δικαιωμάτων και Υποχρεώσεων των Επιχειρήσεων ανέδειξε τη σημασία της κοινωνικής υπευθυνότητας των επιχειρήσεων με «ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες για όλους τους εργαζόμενους». Ο ΣΕΒ σήμερα συμμετέχει ενεργά στις πρωτοβουλίες για την συμπερίληψη ατόμων με αναπηρία και ενθαρρύνει συνεχώς τα μέλη του να αγκαλιάσουν ακόμη περισσότερο την διαφορετικότητα των συμπολιτών μας με αναπηρία. Είναι μέλος του Diversity Charter, του φορέα που προωθεί την διαφορετικότητα την Ελλάδα. Έχει επίσης δημιουργήσει την Επιτροπή για την Διαφορετικότητα, τη Συμπερίληψη και την Ισότητα με βασικό της στόχο να προωθεί ενεργά τις ίσες ευκαιρίες και τα δικαιώματα στην εργασία.

Με αφορμή την ημέρα αυτή, ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ Γιώργος Ξηρογιάννης σημειώνει: «Όλοι οι συνάνθρωποι μας είναι πολύτιμα μέλη της κοινωνίας. Οφείλουμε να δείχνουμε την εκτίμησή μας στους συμπολίτες μας με αναπηρία  όχι μόνο μια ημέρα σαν αυτή, αλλά όλες τις μέρες του χρόνου. Μια επιχείρηση είναι πραγματικά επιτυχημένη όταν ενστερνίζεται την συμπερίληψη ατόμων με αναπηρία όχι απλά ως υποχρέωση απέναντι σε ομάδες εργαζομένων με χαμηλή εκπροσώπηση, αλλά ως βασικό συστατικό δημιουργικότητας και αλλαγής υποδείγματος λειτουργίας. Η δέσμευση, και η επένδυση, στην αξία της συμπερίληψης συνδέει την επιχειρηματικότητα με την ανθρώπινη μας ύπαρξη. Προάγει μια κοινωνία ανοιχτή και με ψυχή στην οποία θέλουν να συμμετέχουν όλοι».

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ