Επίσκεψη του Σουηδικού Εργοδοτικού Συνδέσμου στον ΣΕΒ για θέματα εργασιακών σχέσεων και ανθρώπινου δυναμικού

17 Απριλίου 2024 | Δελτία Τύπου & Ανακοινώσεις
Θεματικές: Εργασιακά

Ο ΣΕΒ δουλεύει προς την κατεύθυνση της δημιουργίας ενός σύγχρονου και ανταγωνιστικού πλαισίου εργασιακών σχέσεων, μέσω εποικοδομητικού και αναβαθμισμένου κοινωνικού διαλόγου, για ανταγωνιστικές επιχειρήσεις και ποιοτικές, βιώσιμες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Παράλληλα, μέριμνα του συνδέσμου είναι η επανακατάρτιση και η αναβάθμιση των  δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού, με την ενεργό συμμετοχή των επιχειρήσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, υποδέχτηκε την Τρίτη 16 Απριλίου στα γραφεία του, εκπροσώπους του Σουηδικού Εργοδοτικού Συνδέσμου και είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις, ιδέες, πρακτικές και πολιτικές σχετικά με τα θέματα των εργασιακών σχέσεων, των συλλογικών διαπραγματεύσεων, της συνδικαλιστικής δράσης, της ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού αλλά και ευρύτερα της αγοράς εργασίας.

Ειδικότερα, στην εκδήλωση συμμετείχαν 40 στελέχη – εκπρόσωποι κλαδικών εργοδοτικών φορέων – μέλη του Confederation of Swedish Enterprise (Svenskt Näringsliv) καθώς και η διοίκηση του Ελληνο-Σουηδικού Εμπορικού Επιμελητηρίου (HSCC).

Στο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΒ κ. Ευθύμιος Ο. Βιδάλης δήλωσε: «Οι δύο εργοδοτικοί σύνδεσμοι Ελλάδας και Σουηδίας έχουν, σε πολλές περιπτώσεις, κοινές απόψεις εντός της Businesseurope και της Διεθνούς Οργάνωσης Εργοδοτών σχετικά με το νέο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο και την αναγκαιότητα της ευελιξίας και της απλοποίησης που χρειάζεται κάθε αγορά εργασίας για να γίνει πιο ανταγωνιστική. Είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να προωθήσουμε περαιτέρω τις κοινές μας απόψεις στους ευρωπαϊκούς και διεθνείς θεσμούς στους οποίους συμμετέχουμε ενεργά και οι δύο, προς όφελος και των δύο χωρών»

Η Πρόεδρος του Ελλληνοσουηδικού Επιμελητηρίου, κα Ράνια Πατσιοπούλου, χαιρέτισε το ενδιαφέρον της Συνομοσπονδίας Σουηδικών Επιχειρήσεων για τις επιχειρηματικές κι εργασιακές συνθήκες κι εξελίξεις στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι «η έρευνά τους αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία εποικοδομητικών συζητήσεων, σε ένα πλαίσιο αναγνώρισης των προσπαθειών που έχουν συντελεστεί τα τελευταία χρόνια για την ανάκαμψη του εργασιακού, επιχειρηματικού κι επενδυτικού κλίματος στην χώρα μας»

Η κα Beata Hammarskiöld, Expert employer cooperation του Confederation of Swedish Enterprise, παρουσίασε αναλυτικά το σουηδικό μοντέλο εργασιακών σχέσεων (διμερές σύστημα εργοδοτικών οργανώσεων και συνδικάτων), του κοινωνικού διαλόγου και των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Η κα Κατερίνα Δασκαλάκη, Διευθύντρια του Τομέα Εργασιακών Σχέσεων του ΣΕΒ, παρουσίασε το πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων, του κοινωνικού διαλόγου και των συλλογικών διαπραγματεύσεων στην Ελλάδα ενώ η κα Ντόρα Οικονόμου, Διευθύντρια του Τομέα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, ανέλυσε τις δράσεις και τα προγράμματα του ΣΕΒ για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και των δεξιοτήτων του.

Ακολούθησε συζήτηση με τους κ.κ. Χρήστο Α. Ιωάννου, Σύμβουλο Διοίκησης του ΣΕΒ και Χαρίτων (Χάρη) Κυριαζή, Πρόεδρο ΔΣ του ΣΕΒ-ΙΒΕΠΕ, σχετικά με την εμπειρία τους από το Διοικητικό Συμβούλιο της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας και το Social Affairs Committee της Businesseurope, στα οποία συμμετέχουν εκπροσωπώντας τον ΣΕΒ.

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ