Επιχειρηματική Συνάντηση Ελλάδας- Ρωσίας, 31/10/2018

Δυναμικές ευκαιρίες επιχειρηματικής ανάπτυξης σε πολλούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας. 

Πραγματοποιήθηκε η δεύτερη Συνάντηση του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας–Ρωσίας, που διοργάνωσε ο ΣΕΒ, στα γραφεία του, σήμερα (Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου). Εκπρόσωποι των επιχειρηματικών κοινοτήτων των δύο χωρών, πραγματοποίησαν επιχειρηματικές (b2b) συναντήσεις  στους τομείς της ενέργειας, της μεταλλουργίας, του χρηματοπιστωτικού, όπως και άλλων εξαγωγικών κλάδων.

Η εκδήλωση, αποτελεί συνέχεια της επιχειρηματικής αποστολής του ΣΕΒ στην Μόσχα, τον Μάρτιο του 2018.  Η αποστολή αυτή, είχε δώσει την ευκαιρία σε 14 ελληνικές εταιρίες από εξαγωγικούς κλάδους, όπως αυτοί της  ενέργειας, της μεταλλουργίας, των τροφίμων, των φαρμάκων και των δομικών υλικών, να πραγματοποιήσουν διμερείς συναντήσεις με 40 ρωσικές εταιρείες, μέλη της Ένωσης Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών της Ρωσίας (RSPP) και ιδιωτικούς και κρατικούς οργανισμούς.

Καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες, κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Κωνσταντίνος Μπίτσιος, τόνισε ότι «η σημερινή συνάντηση μας δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσουμε τη συνεργασία των δυο Φορέων με στόχο τη σύναψη επιχειρηματικών συμφωνιών».

Όπως τονίστηκε οι  ελληνικές εξαγωγές προς την ρωσική αγορά αυξήθηκαν κατά 8,8% το 2017 σε σχέση με το 2016, φτάνοντας τα 234 εκ. ευρώ.  Η αντίστοιχη αξία των εισαγωγών από την Ρωσία αυξήθηκε κατά 20,5%, αγγίζοντας τα 3,42 δις ευρώ.  Το 6,8% των εισαγωγών της Ελλάδας προέρχεται από την Ρωσία.  Τα  κυριότερα προϊόντα που εξήγαγε η Ελλάδα στην Ρωσία, είναι τα ενδύματα από γούνα, που αποτελούν το 23,6% του συνόλου των εξαγωγών, τα λάδια από πετρέλαιο με 10,9% επί  του συνόλου εξαγωγών, οι σωλήνες από χαλκό (5,8% επί του συνόλου), οι ηλεκτρικές συσκευές ενσύρματης επικοινωνίας (5,2% επί συνόλου εξαγωγών) και τα ακατέργαστα καπνά (4,1% επί συνόλου).  Όσον αφορά στα προϊόντα  που εισάγει η Ελλάδα από την Ρωσία, κυριαρχούν τα πετρελαιοειδή που αντιστοιχούν στο 81,3% του συνόλου των ελληνικών εισαγωγών και έπονται το ακατέργαστο αργίλιο (μερίδιο 11,4% επί συνόλου εισαγωγών) και ο χαλκός (μερίδιο 2,2%).

Σημειώνεται ότι στη σημερινή εκδήλωση χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, κ. Λόης Λαμπριανίδης και ο Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα, κ. Andrey Maslov.  Στις επιχειρηματικές συναντήσεις που ακολούθησαν, 50 ελληνικές και ρωσικές επιχειρήσεις, μέλη του  ΣΕΒ  και της Ένωσης Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών της Ρωσίας (RSPP), εξέτασαν τη δυνατότητα αμοιβαία επωφελών εμπορικών συμφωνιών.
Η  εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της εταιρίας BIANEΞ ΑΕ.
X

  Στοιχεία εταιρίας
  Επωνυμία επιχείρησης*
  Tαχ. δ/νση διοίκησης
  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
  Έτος ίδρυσης
  Αριθμός εργαζομένων
  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας
  Oνοματεπώνυμο*
  Email
  Τηλ
  X

   Το όνομά σας *
   Το επίθετό σας *
   Email *
   Τηλέφωνο επικοινωνίας
   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.

   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας
    Επωνυμία επιχείρησης*
    Tαχ. δ/νση διοίκησης
    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
    Έτος ίδρυσης
    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας
    Oνοματεπώνυμο*
    Email
    Τηλ