Επιχειρηματική αποστολή ΣΕΒ στην Γεωργία, 12/6/2017

Ευκαιρίες επιχειρηματικής ανάπτυξης σε ενέργεια, κατασκευές, χημικά, τρόφιμα, τουρισμό, πλαστικά και logistics

 

Ο ΣΕΒ, μέσω της δυναμικής πρωτοβουλίας ExportReady, ενισχύει την επιχειρηματική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Γεωργίας, με έμφαση στους τομείς των κατασκευών, των τροφίμων, των δομικών υλικών, της ενέργειας, των logistics, όπως και άλλων εξαγωγικών κλάδων. Εκπρόσωποι των επιχειρηματικών κοινοτήτων των δύο χωρών αναζήτησαν από κοινού πεδία και ευκαιρίες ανάπτυξης στο πλαίσιο της επιχειρηματικής αποστολής, που διοργανώθηκε από τον ΣΕΒ και το ΕΒΕΑ, σε συνεργασία με το ΥΠΕΞ, στην Τιφλίδα (8-10 Ιουνίου 2017).

Στο πλαίσιο της επιχειρηματικής αποστολής, της οποίας ηγείτο ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Τέρενς Σπένσερ Κουΐκ, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις της αποστολής με τον Υφυπουργό Οικονομίας και Αειφόρου Ανάπτυξης, κ. Γκιόργκι Σερκεσβίλι και τον Υφυπουργό Εξωτερικών, κ. Νταβίντ Ζαλαγκάνια. Επίσης, διοργανώθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ξενάγηση της επιχειρηματικής αποστολής στο Public Service Hall, την υπηρεσία μίας στάσης της Γεωργιανής Κυβέρνησης για την ίδρυση επιχειρήσεων.

Σε συνεργασία με το Γεωργιανό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (GCCI), διοργανώθηκε ελληνογεωργιανό επιχειρηματικό Φόρουμ, την Παρασκευή (9/6/2017), στο οποίο παρουσιάστηκαν οι διμερείς επενδυτικές και επιχειρηματικές ευκαιρίες, ενώ οι ελληνικές επιχειρήσεις είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν περισσότερες από 50 διμερείς συναντήσεις (Β2Β) με γεωργιανές εταιρείες.

Καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες, κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Κωνσταντίνος Μπίτσιος τόνισε ότι οι επιχειρηματικές ευκαιρίες για τις ελληνικές επιχειρήσεις στην Γεωργία προκύπτουν από την έντονη κατασκευαστική δραστηριότητα, στον τομέα της οικιστικής δόμησης, των υποδομών, των υποδομών μεταφοράς, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και διαχείρισης αποβλήτων/υδάτινων πόρων, αλλά και στην εφοδιαστική αλυσίδα. Όπως τόνισε ο κ. Μπίτσιος οι ευκαιρίες αυτές ανακύπτουν, δεδομένου ότι η Γεωργία επιδιώκει να αναπτύξει κομβικό, διαμετακομιστικό ρόλο στους Δρόμους του Μεταξιού, καθώς και στη διασύνδεση Κεντρικής Ασίας με τη Δύση.

Σημειώνεται ότι στην αποστολή συμμετείχαν εκπρόσωποι από τις ακόλουθες ελληνικές επιχειρήσεις:

 1. BLACK SEA TRADE & DEVELOPMENT BANK
 2. STEELMET S.A. VIOHALCO GROUP
 3. GRANTEX S.A.
 4. MATHIOS REFRACTORIES S.A.
 5. CHROMODOMI -SAVVAS CALIAMPALIAS AND CO
 6. PPC RENEWABLES S.A.
 7. SILVERWAY SA- SLEVORI
 8. KAMARIDIS GLOBAL WIRE S.A.
 9. EFTHYMIADIS AGROTECHNOLOGY GROUP
 10. SIGMA ENERGY
 11. PAPAIOANNOU NURSERIES

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιχειρηματική αποστολή πραγματοποιήθηκε με την αρωγή του Πρέσβη της Γεωργίας στην Ελλάδα, κ. Ioseb Nanobashvili, καθώς και της ελληνικής Πρεσβείας στην Τιφλίδα.

X

  Στοιχεία εταιρίας
  Επωνυμία επιχείρησης*
  Tαχ. δ/νση διοίκησης
  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
  Έτος ίδρυσης
  Αριθμός εργαζομένων
  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας
  Oνοματεπώνυμο*
  Email
  Τηλ
  X

   Το όνομά σας *
   Το επίθετό σας *
   Email *
   Τηλέφωνο επικοινωνίας
   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.

   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας
    Επωνυμία επιχείρησης*
    Tαχ. δ/νση διοίκησης
    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
    Έτος ίδρυσης
    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας
    Oνοματεπώνυμο*
    Email
    Τηλ