Επιχειρηματική αποστολή ΣΕΒ στην Αίγυπτο -Ευκαιρίες επιχειρηματικής ανάπτυξης σε κατασκευές, logistics, τρόφιμα, φάρμακα και διαχείριση υδάτινων πόρων, 3/5/2017

Ο ΣΕΒ μέσω της δυναμικής πρωτοβουλίας ExportReady ενισχύει την επιχειρηματική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, με έμφαση στους τομείς των logistics, των κατασκευών, των τροφίμων, των φαρμάκων, της διαχείρισης υδάτινων πόρων, όπως και άλλων εξαγωγικών κλάδων. Εκπρόσωποι των επιχειρηματικών κοινοτήτων των δύο χωρών αναζήτησαν συνέργειες, κατά τη διάρκεια της τρίτης Συνάντησης του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας – Αιγύπτου, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επιχειρηματικής αποστολής που διοργανώνει ο ΣΕΒ, σε συνεργασία με το ΥΠΕΞ, στην Αίγυπτο (2-5 Μαΐου 2017). Την επιχειρηματική αποστολή συνόδευσε ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Τέρενς Κουίκ.

Στο πλαίσιο της αποστολής, διοργανώθηκε σήμερα (Τετάρτη, 3 Μαΐου 2017), Ελληνοαιγυπτιακό επιχειρηματικό φόρουμ, από τον ΣΕΒ, σε συνεργασία με την Ένωση Αιγυπτίων Επιχειρηματιών (EBA), στο οποίο παρουσιάστηκαν οι διμερείς επενδυτικές και επιχειρηματικές ευκαιρίες, ενώ οι ελληνικές επιχειρήσεις είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν περισσότερες από 100 διμερείς συναντήσεις (Β2Β) με αιγυπτιακές εταιρείες.

Καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες, κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ και Συμπρόεδρος του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας-Αιγύπτου, κ. Γιάννης Γιώτης τόνισε ότι οι δύο χώρες μοιράζονται μια μακρά ιστορία επιχειρηματικών συνεργασιών. «Με εμπροσθοφυλακή κορυφαίες επιχειρήσεις, έχουν δημιουργήσει ισχυρούς οικονομικούς δεσμούς, θεμελιωμένους στην αμοιβαία κατανόηση» τόνισε ο κ. Γιώτης και πρόσθεσε ότι όλα τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι η αγορά της Αίγυπτου αποτέλεσε διαχρονικά μία από τις βασικές προτεραιότητες των ελληνικών επιχειρηματικών σχεδίων. Τέλος, επισήμανε ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις μπορούν σήμερα να αξιοποιήσουν τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η Αίγυπτος, διεκδικώντας τη συμμετοχή τους στα μεγάλα έργα που σχεδιάζει η αιγυπτιακή κυβέρνηση. _x000D_
Σημειώνεται ότι στην αποστολή συμμετείχαν εκπρόσωποι από τις ακόλουθες ελληνικές επιχειρήσεις:

 1. ATTIKO METRO S.A.
 2. CANA LABORATORIES S.A.
 3. DKND ENGINEERS Ltd
 4. ECOTECH S.A.
 5. ELVIAL S.A.
 6. ENVIRONMENTAL ENGINEERING S.A.
 7. GEOTER
 8. HELLENIC CABLES S.A.
 9. INTERMED
 10. MATHIOS REFRACTORIES S.A.
 11. SIDENOR S.A.
 12. TEMAK S.A.
 13. TRANSCOMBI EXPRESS S.A.
 14. UNIPHARMA
 15. UPSTREAM SYSTEMS
 16. VAMVAKI Ltd
 17. VASILIOU GLASS TECHNOLOGIES
 18. YIOTIS S.A.
 19. ZERITIS GROUP

Σημειώνεται ακόμη ότι στο πλαίσιο της επιχειρηματικής αποστολής, οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων–μελών της πρόκειται να επισκεφθούν την Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ, καθώς και το λιμάνι και τη βιομηχανική ζώνη του Έιν Ελ Σόχνα.

X

  Στοιχεία εταιρίας
  Επωνυμία επιχείρησης*
  Tαχ. δ/νση διοίκησης
  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
  Έτος ίδρυσης
  Αριθμός εργαζομένων
  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας
  Oνοματεπώνυμο*
  Email
  Τηλ
  X

   Το όνομά σας *
   Το επίθετό σας *
   Email *
   Τηλέφωνο επικοινωνίας
   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.

   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας
    Επωνυμία επιχείρησης*
    Tαχ. δ/νση διοίκησης
    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
    Έτος ίδρυσης
    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας
    Oνοματεπώνυμο*
    Email
    Τηλ