Επιχειρηματική αποστολή ΣΕΒ σε Ν. Αφρική, Μοζαμβίκη και Μποτσουάνα, 6/11/2017

Σημαντικές επιχειρηματικές ευκαιρίες σε ενέργεια, κατασκευές, τρόφιμα, δομικά υλικά, φάρμακα και καλλυντικά
Με ιδιαίτερη επιτυχία στέφθηκε η επιχειρηματική αποστολή που διοργάνωσε ο ΣΕΒ σε συνεργασία με το Ελληνο-Αφρικανικό Επιμελητήριο και το Υπουργείο Εξωτερικών, από 31 Οκτωβρίου έως 4 Νοεμβρίου 2017 στη Ν. Αφρική, Μποτσουάνα και Μοζαμβίκη, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ενίσχυσης της εξωστρέφειας «ExportReady». Την αποστολή συνόδευσε ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Τέρενς – Νικόλαος Κουίκ.  Επικεφαλής της επιχειρηματικής αποστολής ήταν ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Κωνσταντίνος Μπίτσιος και συμμετείχαν οι εξής επιχειρήσεις: ΣΤΗΛΜΕΤ, ΤΙΤΑΝ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ, ΧΑΛΚΟΡ, UNI-PHARMA, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΦΑΡΜΕΞ, ΓΙΩΤΗΣ, ΒΙΟΧΑΛΚΟ, ΑΕΝΑΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΕΛΒΙΑΛ.
Στο Γιοχάνεσμπουργκ πραγματοποιήθηκαν επιχειρηματικό Φόρουμ και 110 επιχειρηματικές συναντήσεις σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Γιοχάνεσμπουργκ (JCCI) και το Black Business Council. Στην Μοζαμβίκη πραγματοποιήθηκαν 70 συναντήσεις Β2Β στον Οργανισμό  Εξαγωγικού Εμπορίου και Επενδύσεων της χώρας, ενώ στην Μποτσουάνα 50 επιχειρηματικές συναντήσεις στο Κέντρο Επενδύσεων και Εξαγωγών της χώρας, παρουσία του Υπουργού Επενδύσεων, Εμπορίου και Βιομηχανίας της χώρας, κ. Σερέτσε.  Οι τομείς της ενέργειας, των κατασκευών,  των φαρμάκων, των καλλυντικών, των δομικών υλικών, των τροφίμων, όπως και άλλων εξαγωγικών κλάδων, απετέλεσαν το επίκεντρο του επιχειρηματικού ενδιαφέροντος.
Σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της αποστολής ο Έλληνας Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κουίκ, δήλωσε: «Οι ελληνικές επιχειρήσεις, όπου και αν δραστηριοποιήθηκαν, απέδειξαν ότι είναι από τις κορυφαίες στον κόσμο σε ό,τι αφορά τη συνέπεια, την τεχνογνωσία, την ποιότητα και την πιστή εκπλήρωση των συμβατικών τους υποχρεώσεων. Πρόσφεραν και προσφέρουν θέσεις εργασίας και σε Έλληνες, αλλά και στον τοπικό πληθυσμό. Δικαίως επιβραβεύθηκαν με την επιλογή τους σε μικρά ή και μεγάλα επιχειρηματικά συμβόλαια στο εξωτερικό, και δικαίως εξακολουθούν να είναι περιζήτητοι εταίροι σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς».
Ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Κωνσταντίνος Μπίτσιος, τόνισε ότι «ο δυναμισμός των τοπικών οικονομιών δημιουργεί σημαντικές επιχειρηματικές ευκαιρίες για τις Ελληνικές εταιρίες, με έμφαση  στον τομέα της ενέργειας, των υποδομών, των κατασκευών, των φαρμάκων και των τροφίμων». Όπως, ειδικότερα επεσήμανε, «τώρα είναι η περίοδος  για τις  ελληνικές, παραγωγικές επιχειρήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να αξιοποιήσουν τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η ευρύτερη περιοχή, διεκδικώντας τη συμμετοχή τους στα μεγάλα έργα που σχεδιάζουν οι κυβερνήσεις των χωρών αυτών».
X

  Στοιχεία εταιρίας
  Επωνυμία επιχείρησης*
  Tαχ. δ/νση διοίκησης
  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
  Έτος ίδρυσης
  Αριθμός εργαζομένων
  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας
  Oνοματεπώνυμο*
  Email
  Τηλ
  X

   Το όνομά σας *
   Το επίθετό σας *
   Email *
   Τηλέφωνο επικοινωνίας
   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.

   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας
    Επωνυμία επιχείρησης*
    Tαχ. δ/νση διοίκησης
    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
    Έτος ίδρυσης
    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας
    Oνοματεπώνυμο*
    Email
    Τηλ