Επιχειρηματική Αποστολή ΣΕΒ-ΕΒΕΑ-ΣΕΒΕ στο Βιετνάμ, 12/12/2018

B2B συναντήσεις σε Ανόι και Χο Τσι Μιν πραγματοποίησαν οι 17 εταιρίες της αποστολής

Ολοκληρώθηκε η επιχειρηματική αποστολή που διοργάνωσε ο ΣΕΒ, το ΕΒΕΑ και ο ΣΕΒΕ, με την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών, του Οργανισμού Enterprise Greece και της Πρεσβείας του Βιετνάμ στην Ελλάδα, στο Ανόι και στη  Χο Τσι Μιν του Βιετνάμ.  Την επιχειρηματική αποστολή συνόδευσε ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ.

To Βιετνάμ αποτελεί σημαντικό και ανερχόμενο οικονομικό παράγοντα της περιοχής του ASEAN και της Ασίας γενικότερα.  Η αναπτυξιακή δυναμική του Βιετνάμ τα τελευταία 30 χρόνια είναι αξιοσημείωτη, ενώ οι οικονομικές και πολιτικές μεταρρυθμίσεις έδωσαν ώθηση στην ταχεία οικονομική ανάπτυξη και μετέτρεψαν το Βιετνάμ σε μια δραστήρια και δυναμική οικονομία. Η χώρα σημείωσε ρυθμό ανάπτυξης 6,3% το 2017 και αναμένεται να διατηρήσει παρόμοιο ρυθμό το 2018 και το 2019.  Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχουν σημαντικά περιθώρια για τη δυναμική διείσδυση των ελληνικών επιχειρήσεων αλλά και σημαντικές ευκαιρίες για συνεργασίες σε τομείς όπως, ο αγροτικός, ο κατασκευαστικός, ο μηχανολογικός εξοπλισμός αλλά και ο φαρμακευτικός.

Στην επιχειρηματική αποστολή, συμμετείχαν 17 ελληνικές επιχειρήσεις από τους κλάδους των κατασκευών, της ενέργειας, των τροφίμων, των δομικών υλικών, των καλλυντικών και των υπηρεσιών. Στο πλαίσιο της αποστολής, διοργανώθηκαν Επιχειρηματικά Φόρα σε Ανόι και Χο Τσι Μιν, κατά τη διάρκεια των οποίων παρουσιάστηκε το επιχειρηματικό περιβάλλον του Βιετνάμ και οι επιχειρηματικές ευκαιρίες. Μετά τη συζήτηση, οι ελληνικές εταιρείες προχώρησαν σε προγραμματισμένες B2B συναντήσεις και στις δύο πόλεις.

Κατά τη διάρκεια του Επιχειρηματικού Φόρουμ στο Ανόι, ο ΣΕΒ υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Βιετνάμ (VCCI). Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Κωνσταντίνος Μπίτσιος και ο Αντιπρόεδρος του VCCI, κ. Doan Duy Khuong.

Προλογίζοντας το επιχειρηματικό Φόρουμ, ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Κωνσταντίνος Μπίτσιος τόνισε ότι «την τελευταία δεκαετία, το Βιετνάμ έχει σημειώσει ισχυρή ανάπτυξη και έχει προχωρήσει σε βαθιές οικονομικές μεταρρυθμίσεις.  Οι εμπορικές σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και στο Βιετνάμ είναι σε σταθερή αναπτυξιακή τροχιά και το θετικό επιχειρηματικό κλίμα στη χώρα δημιουργεί σημαντικές επιχειρηματικές ευκαιρίες για τις ελληνικές επιχειρήσεις.  Οι συναλλαγές θα διευκολυνθούν περαιτέρω με τη θέση σε ισχύ της συμφωνίας Εμπορίου και Επενδύσεων ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Βιετνάμ, η οποία θα καταργεί σχεδόν πλήρως, τους δασμούς στις εμπορικές συναλλαγές».

Στην αποστολή συμμετείχαν εκπρόσωποι από τις ακόλουθες, ελληνικές επιχειρήσεις:
• ENNEA (Τρόφιμα)
• EUROTERA CAPITAL (Τομέας Ακινήτων)
• GRANTEX S.A. (Βιομηχανία Φρένων)
• JOTIS S.A. (Τρόφιμα)
• KONSTANTOPOULOS S.A. “OLYMP” (Τρόφιμα)
• KRONOS S.A. (Τρόφιμα)
• KATSAROS NIKOLAOS & CO (Ποτά)
• MYTILINEOS S.A. (Βιομηχανική Εταιρεία)
• OLYMPIA ELECTRONICS S.A. (Ανάπτυξη Καινοτόμων Ηλεκτρονικών Συστημάτων Ασφαλείας)
• OLYMPUS PLAZA FOOD PARKS YU d.o.o (Δίκτυο Καταστημάτων – Τρόφιμα)
• PHARMEX S.A. (Καλλυντικά – Προϊόντα Διατροφής)
• PROTOFANOUSI FRUITS (Τρόφιμα)
• SARANTIS GROUP (Καλλυντικά)
• TEPRO METALL AG/VIOHALCO GROUP (Μεταλλουργία)
• ULTRASHIP M.I.K.E. (Υπηρεσίες Μελετών & Επιβλέψεων Ναυπηγού Μηχανικού)
• VAMVAKI LTD (Εμπορία Βάμβακος)

• VIORYL S.A. (Χημική Βιομηχανία)

Ο ΣΕΒ, μέσα από τις δράσεις εξωστρέφειας που διοργανώνει σε τακτικά χρονικά διαστήματα, αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην προώθηση της εξωστρέφειας και θα συνεχίσει να στηρίζει έμπρακτα τις ελληνικές επιχειρήσεις στην επιδίωξή τους να διεθνοποιηθούν και να διεισδύσουν σε νέες αγορές.
X

  Στοιχεία εταιρίας
  Επωνυμία επιχείρησης*
  Tαχ. δ/νση διοίκησης
  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
  Έτος ίδρυσης
  Αριθμός εργαζομένων
  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας
  Oνοματεπώνυμο*
  Email
  Τηλ
  X

   Το όνομά σας *
   Το επίθετό σας *
   Email *
   Τηλέφωνο επικοινωνίας
   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.

   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας
    Επωνυμία επιχείρησης*
    Tαχ. δ/νση διοίκησης
    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
    Έτος ίδρυσης
    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας
    Oνοματεπώνυμο*
    Email
    Τηλ