Επιχειρηματικές ευκαιρίες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στην ελεύθερη ζώνη DCMM του Ντουμπάι

Eνημερωτική εκδήλωση για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και με θέμα “Made for Trade Live”, πραγματοποιήθηκε από την Πρεσβεία των ΗΑΕ στην Αθήνα και το Dubai Multi Commodities Center – DMCC, σε συνεργασία με τον ΣΕΒ, το ΕΒΕΑ και το Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Αναπτύξεως, την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023, στο ΕΒΕΑ.

Στην εκδήλωση, οι ελληνικές επιχειρήσεις ενημερώθηκαν για τις ευκαιρίες στην αγορά των Εμιράτων και τους τρόπους με τους οποίους μία επιχείρηση μπορεί να επεκτείνει τις δραστηριότητες της στην ελεύθερη ζώνη DCMM του Ντουμπάι. Στον χαιρετισμό της, η Διευθύντρια του Τομέα Διεθνών Σχέσεων & Περιφερειακής Ανάπτυξης του ΣΕΒ, κα Βίκυ Μακρυγιάννη μεταξύ άλλων ανέφερε ότι: «Οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας – ΗΑΕ τα τελευταία χρόνια αυξάνονται σταδιακά. Η δυναμική και διαφοροποιημένη οικονομία των ΗΑΕ χαρακτηρίζεται από οικονομική και πολιτική σταθερότητα, υποδομές παγκόσμιας κλάσης, φιλικές προς τις επιχειρήσεις πολιτικές, καινοτομία, τεχνολογία και πολιτιστική πολυμορφία. Όλα αυτά τα πλεονεκτήματα προσφέρουν υποσχόμενες επιχειρηματικές ευκαιρίες για τις ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες εντοπίζονται σε διάφορους τομείς, όπως Τρόφιμα και Ποτά, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Δομικά υλικά, Ναυτιλιακές Υπηρεσίες, Τουρισμός, Φαρμακευτικά προϊόντα και ΤΠΕ».

Χαιρετισμό απηύθυναν, η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου καθώς επίσης και ο Πρέσβης των ΗΑΕ στην Αθήνα, Α.Ε. κ. Sulaiman Hamed Salem Almazroui. Στη συνέχεια, ομιλητές ήταν ο κ. Ahmed Bin Sulayem, Διευθύνων Σύμβουλος του DMCC, η κα Βίκυ Μακρυγιάννη, Διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων & Περιφερειακής Ανάπτυξης του ΣΕΒ και, ακολούθως, παρουσιάστηκε η ελεύθερη ζώνη DCMM από την κα Khozama Al Saadi, Διευθύντρια Εταιρικών Πωλήσεων DMCC. Τέλος, δόθηκαν χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές από τον  κ. Marwan Saleh, Διευθυντή Πωλήσεων και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της ελεύθερης ζώνης DMCC. Την εκδήλωση συντόνισε ο κ. Rashad Mabger, Γενικός Γραμματέας του Αραβο-Ελληνικού Επιμελητηρίου.

 

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ