Ενημερωτική εκδήλωση επιχειρήσεων – μελών του ΣΕΒ για την αγορά των ΗΠΑ παρουσία του Εμπορικού Ακόλουθου της Πρεσβείας των ΗΠΑ, κ. Keith Silver

Οι ευκαιρίες που αναδεικνύονται για τις Ελληνικές επιχειρήσεις που προτίθενται να εισέλθουν στην αγορά των ΗΠΑ, ήταν το θέμα της ενημερωτικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, (Τετάρτη, 8.5.2019), στο πλαίσιο των δράσεων Εξωστρέφειας «ExportReady» του ΣΕΒ. Η εκδήλωση διοργανώθηκε με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ και συμμετείχαν 55 στελέχη από 44 επιχειρήσεις – μέλη του ΣΕΒ.

Τις εργασίες της εκδήλωσης άνοιξε ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ κ. Κωνσταντίνος Μπίτσιος. Στη συνέχεια, ο Εμπορικός Ακόλουθος της Πρεσβείας των ΗΠΑ, κ. Keith Silver παρουσίασε το πρόγραμμα SelectUSA που απευθύνεται στις ελληνικές επιχειρήσεις που επιθυμούν να εισέλθουν στην αγορά των ΗΠΑ. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα προσφέρει τη δυνατότητα λεπτομερούς ενημέρωσης, σχετικά με τις προϋποθέσεις και τα κίνητρα που προσφέρονται από την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση και τις κυβερνήσεις του συνόλου των Πολιτειών των ΗΠΑ προς τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το SelectUSA Summit θα διεξαχθεί στην Washington D.C., στις 10-12 Ιουνίου 2019.

Μετά το πέρας της παρουσίασης, ακολούθησε συζήτηση με τα στελέχη των επιχειρήσεων – μελών του ΣΕΒ, σχετικά με τις ιδιαιτερότητες της αγοράς των ΗΠΑ και τις λεπτομέρειες συμμετοχής στο SelectUSA.

O Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ κ. Κωνσταντίνος Μπίτσιος, σε παρέμβαση του στην εκδήλωση, δήλωσε ότι «ο ΣΕΒ, αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων με τις ΗΠΑ, εκπροσωπώντας την πλειοψηφία των ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην αμερικανική αγορά. Οι ΗΠΑ, είναι η μεγαλύτερη οικονομία και ο μεγαλύτερος εισαγωγέας προϊόντων παγκοσμίως. Η επιτυχημένη δραστηριοποίηση στην αμερικανική αγορά αποτελεί πρωταρχικό στόχο των ελληνικών εξαγωγικών εταιριών, όπως ανέδειξε και η έρευνα του ΣΕΒ για τις εξαγωγές. Οι εξαγωγές μας προς τις ΗΠΑ ακολουθούν ανοδική τροχιά τα τελευταία χρόνια, αλλά υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης των εξαγωγικών μας επιδόσεων.»
X

  Στοιχεία εταιρίας
  Επωνυμία επιχείρησης*
  Tαχ. δ/νση διοίκησης
  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
  Έτος ίδρυσης
  Αριθμός εργαζομένων
  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας
  Oνοματεπώνυμο*
  Email
  Τηλ
  X

   Το όνομά σας *
   Το επίθετό σας *
   Email *
   Τηλέφωνο επικοινωνίας
   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.

   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας
    Επωνυμία επιχείρησης*
    Tαχ. δ/νση διοίκησης
    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
    Έτος ίδρυσης
    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας
    Oνοματεπώνυμο*
    Email
    Τηλ