Ενημέρωση μελών της Επιτροπής Εξωστρέφειας ΣΕΒ για τις αγορές της Βόρειας και Νότιας Αμερικής

Την Τρίτη 21 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωστρέφειας του ΣΕΒ για το 2023. Στη συνεδρίαση πήραν μέρος 14 επιχειρήσεις μέλη του ΣΕΒ, καθώς και στελέχη του κλάδου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) του Υπουργείου Εξωτερικών από Βόρεια και Νότια Αμερική και συγκεκριμένα από Αργεντινή, Βραζιλία, ΗΠΑ και Καναδά.

Οι συναντήσεις μεταξύ εξωστρεφών επιχειρήσεων και οικονομικής διπλωματίας που οργανώνει ο ΣΕΒ σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών, αποσκοπούν στην κατανόηση των αναγκών πληροφόρησης και δικτύωσης που έχουν οι εξαγωγικές επιχειρήσεις.

Το βασικό μήνυμα της συνάντησης με τις επιχειρήσεις και τους ΟΕΥ Βόρειας και Νότιας Αμερικής ήταν ότι αφορά μία γεωγραφική περιοχή που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους Έλληνες εξαγωγείς.

Ειδικά όσον αφορά στις Η.Π.Α., πρόκειται για μια αγορά που αποτελείται από περίπου 350 εκατομμύρια καταναλωτές και εμφανίζει τεράστια δυναμική αλλά και μεγάλη ποικιλομορφία. Συνεπώς, οι ελληνικές επιχειρήσεις που προσανατολίζονται εξαγωγικά σε αυτήν την αγορά, καλούνται να έχουν συγκεκριμένη γεωγραφική στόχευση και φυσικά να έχουν πραγματοποιήσει εκτεταμένη έρευνα που θα τους διευκολύνει σε μια επιτυχημένη είσοδο.

Ωστόσο, οι αγορές των περιοχών αυτών χαρακτηρίζονται από έντονο προστατευτισμό και είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές (κυρίως η αγορά των ΗΠΑ). Τα υψηλά μεταφορικά κόστη, οι προδιαγραφές ποιότητας και εν γένει το ρυθμιστικό πλαίσιο, δημιουργούν πρόσθετες δυσκολίες στις επιχειρήσεις που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν εκεί.

Η δυνατότητα εισόδου των επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις αγορές των χωρών της Νοτίου Αμερικής αναμένεται να εξομαλυνθεί, όταν ολοκληρωθεί η Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου (Free Trade Agreement) μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Mercosur (Βραζιλία, Αργεντινή, Ουρουγουάη και Παραγουάη).

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ