Εκδήλωση ΣΕΒ, Enterprise Greece, ΕΒΕΑ για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Ινδονησία, 20/2/2019

Η Ινδονησία είναι σήμερα η μεγαλύτερη οικονομία της Νοτιοανατολικής Ασίας με δυναμική ανάπτυξης.

H ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων της Ελλάδας με την Ινδονησία, στους τομείς του εμπορίου και των επενδύσεων και η αναζήτηση ευκαιριών συνεργασίας στους κλάδους των Κατασκευών, των Τροφίμων, των Φαρμάκων και των Τεχνολογικών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), ήταν το αντικείμενο της ενημερωτικής εκδήλωσης «Discover Indonesia», που πραγματοποιήθηκε χθες (Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019), στο πλαίσιο των Δράσεων Εξωστρέφειας «ExportReady» του ΣΕΒ. Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε με τον Οργανισμό Enterprise Greece και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ινδονησίας στην Ελλάδα. Τις εργασίες της εκδήλωσης άνοιξαν ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Κωνσταντίνος Μπίτσιος, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Enterprise Greece, κ. Γιώργος Ζησιμάτος, και ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων του ΕΒΕΑ, κ. Δημήτρης Δημητρίου.

Χαιρετισμό πραγματοποίησαν ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Ινδονησίας στην Ελλάδα, κ. Ferry Adamhar, και ο Διευθυντής της Β5 Δ/νσης – Οικονομικών σχέσεων με χώρες Κεντρικής & Νότιας Αμερικής, Υποσαχαρικής Αφρικής και Ασίας του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Κωνσταντίνος Οικονομίδης.

Ο κ. Aditia Prasta, Διευθυντής του Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων της Ινδονησίας και η κα. Sri Kumala Chandra, EU Outreach Manager του Επιχειρηματικού Συμβουλίου ΕΕ-Ινδονησίας, παρουσίασαν το οικονομικό περιβάλλον και τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που αναδύονται για τις ελληνικές επιχειρήσεις στην Ινδονησία. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσαν στο επενδυτικό ενδιαφέρον που επικεντρώνεται στις αναδυόμενες οικονομίες, όπως αυτή της Ινδονησίας. Η Ινδονησία, έχει εξέλθει από την οικονομική και πολιτική κρίση του 1998-1999 και έκτοτε σημειώνει σταθερή οικονομική ανάπτυξη. Σύμφωνα με τους ομιλητές, η Ινδονησία προβλέπεται να είναι η τέταρτη, ισχυρότερη οικονομία στον κόσμο, έως το 2050.

Σε παρέμβασή του στην εκδήλωση, ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Κωνσταντίνος Μπίτσιος, ευχαρίστησε τον Πρέσβη της Ινδονησίας για την πρωτοβουλία του να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση σύσφιξης των οικονομικών σχέσεων της Ελλάδας με την Ινδονησία. Επεσήμανε ότι «τον Νοέμβριο του 2016, ο ΣΕΒ με το ΕΒΕΑ είχαν διοργανώσει επιχειρηματική αποστολή στην Ινδονησία, στην οποία συμμετείχαν 10 εταιρείες. Τρεις από αυτές, η Vamvaki, η Vioryl και η Upstream, προχώρησαν το αμέσως επόμενο διάστημα σε επιχειρηματικές συμφωνίες. Η Ινδονησία, είναι η μεγαλύτερη οικονομία της Νοτιοανατολικής Ασίας. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να εντατικοποιηθούν οι εμπορικές διμερείς σχέσεις και οι ελληνικές επιχειρήσεις να διερευνήσουν νέες ευκαιρίες». Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, τρεις ελληνικές εταιρείες, η Vamvaki Ltd, η Hellenic Cables S.A. και η Upstream, μοιράστηκαν ειδικότερα με το ακροατήριο την εμπειρία τους, από την επιτυχή τους παρουσία στην Ινδονησία.

Δείτε τις παρουσιάσεις:
X

  Στοιχεία εταιρίας
  Επωνυμία επιχείρησης*
  Tαχ. δ/νση διοίκησης
  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
  Έτος ίδρυσης
  Αριθμός εργαζομένων
  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας
  Oνοματεπώνυμο*
  Email
  Τηλ
  X

   Το όνομά σας *
   Το επίθετό σας *
   Email *
   Τηλέφωνο επικοινωνίας
   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.

   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας
    Επωνυμία επιχείρησης*
    Tαχ. δ/νση διοίκησης
    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
    Έτος ίδρυσης
    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας
    Oνοματεπώνυμο*
    Email
    Τηλ