Διοργάνωση Ελληνικών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον από τον ΠΑΣΕΠΠΕ και υπό την αιγίδα του ΣΕΒ

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ) ανέλαβε εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υπό την αιγίδα του ΣΕΒ, τη διοργάνωση των Ελληνικών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον, ως εθνικός συντονιστής των αντίστοιχων Ευρωπαϊκών. Τα Ευρωπαϊκά Βραβεία (EUROPEAN BUSINESS AWARDS FOR THE ENVIRONMENT) ξεκίνησαν το 1987 και λαμβάνουν χώρα κάθε 2 χρόνια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι επιχειρήσεις έχουν δικαίωμα συμμετοχής, μόνο εάν έχουν προταθεί από θεσμοθετημένα βραβεία στη χώρα που εδρεύουν. Στόχος μας είναι να δώσουμε τη δυνατότητα στις ελληνικές επιχειρήσεις να συμμετάσχουν στον Ευρωπαϊκό αυτό θεσμό, αναδεικνύοντας τις περιβαλλοντικές τους επιδόσεις ανάμεσα στις μεγαλύτερες εταιρείες της Ευρώπης. Οι υποψήφιες επιχειρήσεις μπορούν να διαγωνισθούν σε τρεις κατηγορίες βραβείων:

 • Βραβείο Περιβαλλοντικής Διαχείρισης
 • Βραβείο Οικολογικού Προϊόντος
 • Βραβείο Καθαρής Τεχνολογίας

Για την αξιολόγηση των αιτήσεων, βάσει κριτηρίων που έχει αναπτύξει η Ε.Ε., έχει συσταθεί ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης η οποία απαρτίζεται από εκπροσώπους των εξής φορέων: Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., Υπουργείο Ανάπτυξης, Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Σύνδεσμο Ελληνικών Χημικών Βιομηχανιών, Πανελλήνιο Σύλλογο Χημικών Μηχανικών, Πανελλήνιο Σύλλογο Διπλωματούχων Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων, ΕΛΟΤ, Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών και μία Περιβαλλοντική Οργάνωση. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλες οι επιχειρήσεις που έχουν έδρα στην Ελλάδα και ανήκουν στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα.

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι τον Σεπτέμβριο 2005.

Υπεύθυνοι από πλευράς ΠΑΣΕΠΕ για το συντονισμό των Βραβείων είναι ο Δρ. Κων/νος Αραβώσης (Πρόεδρος) και η Αθηνά Μπούρκα (Μέλος Δ.Σ.) κι από πλευράς ΣΕΒ είναι ο κ. Μιχάλης Βασιλόπουλος. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα www.paseppe.gr και www.eu-environment-awards.org.
X

  Στοιχεία εταιρίας
  Επωνυμία επιχείρησης*
  Tαχ. δ/νση διοίκησης
  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
  Έτος ίδρυσης
  Αριθμός εργαζομένων
  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας
  Oνοματεπώνυμο*
  Email
  Τηλ
  X

   Το όνομά σας *
   Το επίθετό σας *
   Email *
   Τηλέφωνο επικοινωνίας
   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.

   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας
    Επωνυμία επιχείρησης*
    Tαχ. δ/νση διοίκησης
    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
    Έτος ίδρυσης
    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας
    Oνοματεπώνυμο*
    Email
    Τηλ