Ανακοίνωση για την εκδήλωση ΣΕΒ για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Γεωργία, 17/3/2017

Παρουσιάστηκαν οι υπηρεσίες επιχειρηματικής εξωστρέφειας ExportReady

Η ανάδειξη των ευκαιριών στην αγορά της Γεωργίας σε κρίσιμους τομείς για την ελληνική  οικονομία, όπως είναι τα τρόφιμα, οι κατασκευές, τα δομικά υλικά, τα φάρμακα και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, απασχόλησε μεταξύ των άλλων την  ιδιαίτερα επιτυχημένη εκδήλωση  που πραγματοποιήθηκε σήμερα, από τον ΣΕΒ, με επίσημους καλεσμένους τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Τέρενς-Νικόλαο Κουῒκ και τον Πρέσβη της Γεωργίας στην Ελλάδα, κ. Ioseb Nanobashvili και με την παρουσία 50 επιχειρήσεων- μελών του Συνδέσμου. Όπως τονίστηκε στη συνάντηση επιχειρηματικές ευκαιρίες για τις ελληνικές επιχειρήσεις προκύπτουν από την έντονη κατασκευαστική δραστηριότητα, στον τομέα της οικιστικής δόμησης, των υποδομών, των υποδομών μεταφοράς, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και διαχείρισης αποβλήτων/υδάτινων πόρων,  αλλά και στην εφοδιαστική αλυσίδα, δεδομένου ότι η Γεωργία επιδιώκει να αναπτύξει κομβικό, διαμετακομιστικό ρόλο στους Δρόμους του Μεταξιού, καθώς και στη διασύνδεση Κεντρικής Ασίας με τη Δύση.

Ο Πρέσβης της Γεωργίας παρουσίασε στοιχεία που διευκολύνουν τις ελληνικές επιχειρήσεις να δραστηριοποιηθούν στην περιοχή, όπως οι διαδικασίες ίδρυσης εταιριών, η προστασία ιδιοκτησίας και δικαιωμάτων, τα χρηματοδοτικά κίνητρα, το φορολογικό πλαίσιο, οι προϋποθέσεις και οι κίνδυνοι, αλλά και τα οφέλη που μπορούν να προκύψουν από τη στρατηγική διείσδυση, μέσω συμφωνιών με αξιόπιστους εταίρους.

Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Κωνσταντίνος Μπίτσιος, υπογράμμισε ότι «η επιχειρηματική εξωστρέφεια αποτελεί διέξοδο στις συνέπειες της παρατεταμένης ύφεσης και σημαντικό πυλώνα για τη σταδιακή επάνοδο της εθνικής οικονομίας σε αναπτυξιακή πορεία. Όπως τόνισε, ο ΣΕΒ, παρέχει πλέον ένα ολοκληρωμένο πλέγμα υπηρεσιών προς τα μέλη του που επιδιώκουν να εισέλθουν σε αγορές του εξωτερικού.» Ειδικότερα ο κ. Μπίτσιος παρουσίασε τις υπηρεσίες ExportReady, που καλύπτουν τρεις κρίσιμες επιχειρηματικές ανάγκες: Ο πρώτος πυλώνας, με τίτλο ExportReady Master, αφορά στην εμπορική εξειδίκευση. «Αξιοποιώντας στελέχη της αγοράς εγνωσμένου κύρους και αξίας, παρέχουμε στα μέλη μας εξειδικευμένα εργαστήρια για να βελτιώσουν τις εμπορικές και εξαγωγικές τους δυνατότητες. Έχουμε, ήδη, ξεκινήσει τις εγγραφές και σας καλούμε να δηλώσετε συμμετοχή.»  Ο δεύτερος πυλώνας, με τίτλο ExportReady Discover, αφορά στην έγκαιρη πληροφόρηση για τις εξαγωγικές προοπτικές σε επιλεγμένες χώρες και κλάδους. Ο ΣΕΒ θα αξιοποιήσει τα στοιχεία του ομίλου Fitch για να ενημερώσει τα μέλη για τις ευκαιρίες, τις καταναλωτικές συνήθειες αλλά και για τον ανταγωνισμό σε επιλεγμένες χώρες που παρουσιάζουν εξαγωγικό ενδιαφέρον.  Ο τρίτος πυλώνας με τίτλο ExportReady Connect αφορά στην αποτελεσματική δικτύωση των μελών μας, αλλά και στην κατάλληλη προετοιμασία τους πριν από κάθε επιχειρηματική αποστολή.  Κλείνοντας ο κ. Μπίτσιος σημείωσε ότι «με πρακτικές πληροφορίες, οργάνωση Β2Β συναντήσεων και τη στήριξη του ΣΕΒ, επιδιώκουμε να ενισχύσουμε την επίτευξη εμπορικών συμφωνιών. Η  σημερινή συνάντηση εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο.  Η πληροφόρηση για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Γεωργία, δείχνει μία αγορά με ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον, ανταγωνιστικό εργατικό κόστος, χαμηλό κόστος ενέργειας και επενδυτικά κίνητρα που μπορούν να στηρίξουν επιχειρηματικές συνεργασίες με ελληνικές επιχειρήσεις».

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΕΒ θα οργανώσει τον Ιούνιο σε συνεργασία με το ΕΒΕΑ επιχειρηματική αποστολή στην Τιφλίδα, για επιτόπια διερεύνηση επενδυτικών και επιχειρηματικών έργων και επαφές με τοπικές ή και ξένες επιχειρήσεις.

Δείτε εδώ την παρουσίαση της εκδήλωσης.

X

  Στοιχεία εταιρίας
  Επωνυμία επιχείρησης*
  Tαχ. δ/νση διοίκησης
  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
  Έτος ίδρυσης
  Αριθμός εργαζομένων
  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας
  Oνοματεπώνυμο*
  Email
  Τηλ
  X

   Το όνομά σας *
   Το επίθετό σας *
   Email *
   Τηλέφωνο επικοινωνίας
   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.

   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας
    Επωνυμία επιχείρησης*
    Tαχ. δ/νση διοίκησης
    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
    Έτος ίδρυσης
    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας
    Oνοματεπώνυμο*
    Email
    Τηλ