Ανακοινώσεις από την εκδήλωση των εγκαινίων της Δομής Νέας Επιχειρηματικότητας EkinisiLAB στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας ΣΕΒ – Δήμου Αθηναίων, 13/10/2014

13 Οκτωβρίου 2014 | Δελτία Τύπου & Ανακοινώσεις
Θεματικές: Καινοτομία

Εγκαινιάσθηκε η Δομή Στήριξης Νέας Επιχειρηματικότητας EkinisiLAB στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας ΣΕΒ – Δήμου Αθηναίων.

 

Ξεκίνησαν 21 καινοτόμες επιχειρηματικές ομάδες στην καρδιά της Αθήνας

 

 

Με βασικούς συντελεστές τις 21 δυναμικές επιχειρηματικές ομάδες που φιλοδοξούν να κάνουν πράξη τις ιδέες τους, εγκαινιάσθηκε σήμερα (Δευτέρα, 13.10.2014), στην καρδιά της Αθήνας, η Δομή Στήριξης Νέας Επιχειρηματικότητας EkinisiLAB, στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας του ΣΕΒ με τον Δήμο Αθηναίων. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του, ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, ο οποίος είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά όλες τις επιχειρηματικές ομάδες  που φιλοξενούνται στο EkinisiLAB και να ακούσει τους νέους επιχειρηματίες, οι οποίοι και του παρουσίασαν τις πρωτότυπες ιδέες τους.  Οι  «21 πρωταγωνιστές» του EkinisiLAB που δραστηριοποιούνται σε δυναμικούς τομείς της οικονομίας, όπως αγροδιατροφή, επιστήμες υγείας και τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, νέα υλικά, λιανεμπόριο, τουριστικές εφαρμογές, κ.α., αποτελούν μια γενιά πολιτών της Αθήνας  που επενδύουν στο καινοτόμο επιχειρείν και στο μέλλον της πόλης.
Μετά τη συνάντηση με τις επιχειρηματικές ομάδες στο EkinisiLAB, ακολούθησαν δηλώσεις των εκπροσώπων των δύο φορέων.
Ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, δήλωσε: «Θα εντείνουμε την προσπάθεια που για πρώτη φορά αναλαμβάνει ο δήμος της Αθήνας, σε διαρκή και ανοιχτή συνεργασία με την πανεπιστημιακή κοινότητα και τους παραγωγικούς φορείς ώστε να στηρίξουμε την τοπική οικονομία. Προχωρούμε στο σχεδιασμό πρωτοβουλιών  και δυναμικών παρεμβάσεων, λαμβάνοντας κάθε φορά υπόψη τα νέα δεδομένα και τις εξελίξεις.  Χρειαζόμαστε νέους επιχειρηματίες, επιχειρηματίες με νέες ιδέες, στο πλαίσιο ενός καινούργιου μοντέλου ανάπτυξης, μακριά από τον ασφυκτικό εναγκαλισμό του κρατισμού. Ανθρώπους που να μπορούν με την κατάλληλη παιδεία, τεχνογνωσία και εξοπλισμό να διεκδικήσουν θέση σε ένα ανοιχτό, ευρωπαϊκό ή και διεθνές οικονομικό περιβάλλον.»
Ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Θεόδωρος Φέσσας, τόνισε: «Κάνουμε σήμερα μια αρχή, μαζί με τον Δήμο Αθηναίων, στην Καρύτση,  εδώ που χτυπά η καρδιά της πόλης μας. Στόχος μας δεν είναι μόνο να συμβάλουμε στη δημιουργία μιας νέας γενιάς επιχειρηματιών, αλλά να ενθαρρύνουμε τη νέα γενιά να σκέπτεται επιχειρηματικά, να κτίζει στρατηγική, να λαμβάνει αποφάσεις και ρίσκα, να χτίζει συνεργασίες.  Ελπίζουμε το εγχείρημά μας να εμπνεύσει και να κινητοποιήσει και άλλους φορείς, δημόσιους και ιδιωτικούς, να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δώσουν έμπρακτη ώθηση στην επιχειρηματικότητα.»
Με την ευκαιρία των σημερινών εγκαινίων, η διοίκηση του ΣΕΒ επανέλαβε την πρότασή της για την προώθηση μιας δημιουργικής δέσμης ρυθμίσεων για τη «νέα καινοτόμο επιχείρηση», που περιλαμβάνει ειδική φορολογική μεταχείριση για την πρώτη πενταετία λειτουργίας (μειωμένη φορολογία επί των κερδών, μειωμένος ΦΠΑ μέχρι κάποια κλίμακα δραστηριότητας), καθώς και ειδική ασφαλιστική μεταχείριση για τα πρώτα έτη λειτουργίας (αναλογικές με τον κύκλο εργασιών,  εισφορές).
Το EkinisiLAB (http://ekinisilab-sev.gr) είναι ένα οργανωμένο περιβάλλον εκκόλαψης καινοτόμων επιχειρηματικών σχεδίων που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του ΣΕΒ και υποστηρίζει έμπρακτα τους νέους επιστήμονες, βοηθώντας τους να μετατρέψουν την επιχειρηματική τους ιδέα σε ολοκληρωμένο επιχειρηματικό πλάνο. Αποτελεί το επιστέγασμα μιας δημιουργικής συνεργασίας του ΣΕΒ με τον Δήμο Αθηναίων που στοχεύει με έργα και δράσεις στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας με προοπτική η Αθήνα να ανακάμψει και να αποκτήσει τη δυναμική μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής πρωτεύουσας.  Στόχος του ΣΕΒ είναι μέσω της δομής EkinisiLAB, να υποστηρίξει 60 επιχειρηματικά σχέδια με χαρακτηριστικά καινοτομίας, εξωστρέφειας  και υψηλής τεχνολογίας  μέχρι το τέλος του 2015.  Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΣΕΒ λειτουργεί από το 2013, άλλες 3 δομές στήριξης της νέας καινοτόμου επιχειρηματικότητας (Αθήνα, Βόλο, Κρήτη), όπου έχει ήδη υποστηρίξει 59 επιχειρηματικά σχέδια. Η δομή EkinisiLAB αξιοποιεί τη συσσωρευμένη εμπειρία και τεχνογνωσία που έχει ήδη αποκτηθεί και λειτουργεί από την πρώτη ημέρα με γνώση και οργάνωση, έμπειρα στελέχη και δομημένη μεθοδολογία.

Η δράση πραγματοποιείται με τη χρηματοδότηση της ΕΑΤΑ και του Δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο του «Έργου Αθήνα».

Δείτε εδώ το ενημερωτικό σημείωμα με τις  21 καινοτόμες επιχειρηματικές ομάδες που συμμετέχουν στον Α’ Κύκλο.

X

  Στοιχεία εταιρίας
  Επωνυμία επιχείρησης*
  Tαχ. δ/νση διοίκησης
  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
  Έτος ίδρυσης
  Αριθμός εργαζομένων
  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας
  Oνοματεπώνυμο*
  Email
  Τηλ
  X

   Το όνομά σας *
   Το επίθετό σας *
   Email *
   Τηλέφωνο επικοινωνίας
   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.

   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας
    Επωνυμία επιχείρησης*
    Tαχ. δ/νση διοίκησης
    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
    Έτος ίδρυσης
    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας
    Oνοματεπώνυμο*
    Email
    Τηλ