Όμιλος V GROUP: Ένας δυναμικός ελληνικός Όμιλος με διεθνή στρατηγική στόχευση

Συνέντευξη του κυρίου Βύρωνα Βασιλειάδη, Ιδρυτή & Προέδρου του ομίλου V Group στην Ελευθερία Ρώμα, Senior Advisor, Τομέας Διεθνών Σχέσεων και Περιφερειακής Ανάπτυξης, ΣΕΒ

Ε.Ρώμα: Αγαπητέ κύριε Βασιλειάδη, η V Group, ένας δυναμικός Όμιλος Εταιρειών, επικεντρώνεται στους τομείς της Διαχείρισης Αποβλήτων και των Περιβαλλοντικών Τεχνολογιών, δίνοντας έμφαση στις αρχές της κυκλικής οικονομίας για ένα βιώσιμο μέλλον και στοχεύοντας σε ένα μοντέλο λειτουργίας μηδενικών αποβλήτων. Θα θέλατε να μας πείτε δύο λόγια για τον εξωστρεφή της προσανατολισμό και δραστηριότητα;

 Β.Βασιλειάδης: Ο Όμιλός μας αποτελεί ένα περιβαλλοντικό οργανισμό που δραστηριοποιείται στους τομείς της συλλογής και διαχείρισης αποβλήτων, στην παραγωγή εναλλακτικών καυσίμων, στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, στην πράσινη τεχνολογία και στις επενδύσεις. Η δραστηριότητά του επεκτείνεται και εκτός συνόρων με παρουσία στην Αίγυπτο και τα Βαλκάνια.

Πράγματι, ο Όμιλός μας έχει υιοθετήσει πλήρως την επιχειρηματική φιλοσοφία του μηδενικού ανθρακικού αποτυπώματος και εκπομπών ρύπων, ενώ οι αρχές της κυκλικής οικονομίας δεν αποτελούν απλά στρατηγική, αλλά γονιδιακά χαρακτηριστικά της ταυτότητάς μας. Μάλιστα, ο Όμιλος V Group αποτέλεσε τον πρώτο οργανισμό στον τομέα του που πέτυχε μηδενικό ισοζύγιο ανθρακικού αποτυπώματος και απέσπασε τις σχετικές πιστοποιήσεις.

Η εξωστρέφεια στη δική μας περίπτωση δεν εστιάζεται στις κλασσικές ενέργειες διαφήμισης των δραστηριοτήτων μας, αλλά βασίζεται στην ουσιαστική προσέγγιση όλων των ενδιαφερόμενων stakeholders, συμπεριλαμβανομένων των τοπικών κοινωνιών στις οποίες αναπτυσσόμαστε αλλά και των αγορών που ο Όμιλος V Group επεκτείνεται. Για αυτό το λόγο, ο Όμιλός μας σχεδιάζει και υλοποιεί ένα ολιστικό πλάνο προσέγγισης με στόχο τη δημιουργία μακροχρόνιων σχέσεων εμπιστοσύνης, με φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, κλαδικά όργανα, διεθνείς ενώσεις και οργανισμούς, ακαδημαϊκά ιδρύματα και περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Η δική μας στρατηγική εξωστρέφειας δεν βασίζεται στην προβολή όσων κάνουμε, αλλά στην επαφή και τον ουσιαστικό διάλογο, με μοναδικό σκοπό το αμοιβαίο όφελος.

Ε.Ρώμα: Ο όμιλος V Group και η Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ της Αιγύπτου υπέγραψαν πριν λίγους μήνες συμφωνία για τη συλλογή και διαχείριση αποβλήτων. Τι συνεπάγεται για εσάς αυτή η συνεργασία και πώς βλέπετε να συμβάλλει στην περαιτέρω επέκταση της επιχειρηματικής δραστηριότητας του ομίλου στην ευρύτερη περιοχή;

Β.Βασιλειάδης: Αισθάνομαι περήφανος που ίσως το μεγαλύτερο brand της παγκόσμιας ναυτιλίας, η Διώρυγα του Σουέζ, επέλεξε έναν ελληνικό όμιλο ως εταίρο και αποκλειστικό πάροχο υπηρεσιών υποδοχής λιμένος. Κατά τη διάρκεια της υπογραφής της σύμβασης, είχαμε την τιμή αυτό να γίνει με την παρουσία του Πρωθυπουργού της Αιγύπτου και των Υπουργών Περιβάλλοντος και Πετρελαίου.

Η ποιότητα των υπηρεσιών της Antipollution (εταιρεία του ομίλου V Group), η εμπειρία των 75 ετών και η επαγγελματική αρτιότητα των στελεχών της, αναγνωρίστηκαν διεθνώς και οδήγησαν σε αυτή την επιτυχία.

Μοναδικός στόχος την παρούσα χρονική στιγμή, είναι να ξεκινήσουμε άμεσα την παροχή υπηρεσιών και να συνεισφέρουμε στους στόχους της Αρχής Διαχείρισης της Διώρυγας του Σουέζ για το Πράσινο Κανάλι του 2030, εφαρμόζοντας αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας και διεθνείς κανονισμούς για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η Antipollution έχει πολλά να προσφέρει στην παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα και είναι βέβαιο, πως θα ανταποκριθεί με συνέπεια στις διεθνείς προσκλήσεις.

Ε.Ρώμα: Συμμετέχετε στο Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας, που ιδρύθηκε το 2022 με πρωτοβουλία του ΣΕΒ. Ποια είναι η προστιθεμένη αξία που λαμβάνετε από αυτή σας τη συμμετοχή;

Β.Βασιλειάδης: Η συμμετοχή μας στο Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τον Όμιλό μας και ταυτόχρονα μια μεγάλη δεξαμενή ευκαιριών συνεργασίας.

Παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εργασίες του Συμβουλίου και συμμετέχουμε στις εύστοχες δράσεις του. Παράλληλα, λαμβάνουμε τις ουσιαστικές πληροφορίες που διοχετεύονται και αξιοποιούμε τη γνώση που λαμβάνουμε. Η επαφή με εταιρίες της Σαουδικής Αραβίας μας προσφέρει το δικαίωμα δικτύωσης αλλά και γνωριμίας με νέες μεθοδολογίες, σύγχρονες εφαρμογές και καινοτόμες πρακτικές.

Ε.Ρώμα: Ως μέλος της Επιτροπής Εξωστρέφειας του ΣΕΒ, ποια είναι τα οφέλη που αποκομίζετε; Ποιο θα λέγατε ότι είναι μέχρι στιγμής το σημαντικότερο και πώς σας έχει βοηθήσει;

Β.Βασιλειάδης: Η παρουσία του Ομίλου μας στην Επιτροπή Εξωστρέφειας είναι άκρως σημαντική, καθώς μας τροφοδοτεί συνεχώς με πολύτιμη πληροφόρηση σχετικά με τις ξένες αγορές. Παράλληλα, οι εργασίες της Επιτροπής αποτελούν τη βάση για το διάλογο με επιχειρήσεις του εξωτερικού και συνάμα μια μήτρα ευκαιριών για την διείσδυση σε χώρες εκτός Ελλάδος. Επιπλέον, το οργανωμένο πρόγραμμα δράσεων της Επιτροπής προσφέρει τη δυνατότητα προγραμματισμού προσέγγισης και επαφής με διεθνείς stakeholders. Το σημαντικότερο όφελος που έχουμε αποκομίσει, είναι η συνεχής τροφοδότηση του τμήματος Business Development του Ομίλου μας με εύστοχη ενημέρωση σχετικά με τις χώρες που μας ενδιαφέρουν.

 Ε.Ρώμα: Πιστεύετε ότι οι αρχές του ESG αποτελούν προτεραιότητα στο σχεδιασμό των επιχειρήσεων; Ποια είναι η αίσθησή σας για τις ελληνικές επιχειρήσεις και ποιες πρωτοβουλίες έχει αναλάβει η V Group προς αυτήν την κατεύθυνση;

Β.Βασιλειάδης: Οι αρχές ESG υπογράφουν κάθε έργο μας και αποτελούν τον παρονομαστή κάθε δραστηριότητάς μας. Η είσοδος μας προ μηνών στο Συμβούλιο Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΣΕΒ ήταν η αναγνώριση των παραπάνω αλλά και μια επιπλέον υπόσχεση που δώσαμε για να κάνουμε ακόμα περισσότερο σε αυτό τον τομέα.

Για αυτό το λόγο, έχουμε ιδρύσει ένα αυτόνομο, δυναμικό τμήμα ESG, έχουμε υπογράψει μνημόνια συνεργασίας με κορυφαίους ESG partners, σχεδιάζουμε και καταθέτουμε ετήσια έκθεση βιωσιμότητας, συμμετέχουμε ενεργά σε δράσεις, επενδύουμε σε γνώσεις, χορηγούμε πρωτοβουλίες και εκπαιδεύουμε συνεχώς το προσωπικό μας.

Ε.Ρώμα: Κύριε Βασιλειάδη, σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας και για τις ενδιαφέρουσες απαντήσεις σας. Ευχόμαστε ακόμα περισσότερες επιτυχίες στον Όμιλο V Group.

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ