Χρηματοδότηση της έρευνας και σύνδεση της παραγωγής με την καινοτομία η απάντηση στην υγειονομική κρίση

30 Ιουνίου 2021 | Άρθρα & Συνεντεύξεις
Θεματικές: Καινοτομία

Άρθρο κας Ιουλίας Τσέτη, φαρμακοποιού MSc, CEO του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, μέλους ΔΣ του ΣΕΒ & προέδρου του Global Compact Network Hellas, στο Βήμα

Όσο και να ακούγεται παράδοξο, η πανδημία απέδειξε ότι μπορούμε να κάνουμε την υπέρβασή μας- κόντρα στις κρίσεις- και ότι στην Ελλάδα υπάρχουν πράγματι λαμπρά επιστημονικά μυαλά, ενδιαφέρουσες νεοφυείς επιχειρήσεις και ένα πολλά υποσχόμενο φυτώριο ερευνητών.

Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που υλοποιούμε μία συνεργασία μεταξύ του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» και των έγκριτων ερευνητών του, καθώς επίσης και της εταιρείας «Αθρόα Καινοτομία». Ευελπιστούμε ότι η συγκεκριμένη συνεργασία θα αποδώσει σημαντικούς καρπούς και θα αποδειχθεί μακροπρόθεσμα πολλά υποσχόμενη για το πεδίο της έρευνας και ανάπτυξης στην Ελλάδα.

Το «τέκνο» αυτής της συνεργασίας είναι μία επαναστατική συσκευή ελληνικής καινοτομίας η οποία ανιχνεύει τα αντισώματα ενάντια στον SARS-CoV-2 βασισμένη σε νανοαισθητήρες, προϊόν ανακάλυψης των ερευνητικών εργαστηρίων του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος». Η πρωτοποριακή αυτή συσκευή δίνει το έναυσμα για την post-Covid εποχή, στην οποία η χώρα μας θα πρωταγωνιστεί με συνεργασίες που θα βασίζονται στο καινοτόμο έργο των ελληνικών ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων, των ελλήνων επιστημόνων και των start up επιχειρήσεων.

Θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι η απάντηση του κλάδου της φαρμακοβιομηχανίας στη σοβαρή υγειονομική κρίση είναι η επαρκής χρηματοδότηση της έρευνας για δημιουργία νέων μορίων, η συνεργασία των ερευνητικών ομάδων και η σύνδεση της παραγωγής με την καινοτομία. Και φυσικά, η ενδυνάμωση και η χρήση της τεχνολογίας, της τηλεϊατρικής και της ψηφιακής μεταρρύθμισης στην υπηρεσία της ανθρώπινης υγείας και ευημερίας. Είναι πιο επίκαιρο παρά ποτέ να ενισχυθεί η εγχώρια παραγωγή και η παραγωγή στην Ευρώπη να γυρίσει πίσω από εκεί όπου ξεκίνησε. Να κερδίσουμε τις θέσεις εργασίας που χάσαμε και την ανάπτυξη που μας πρέπει.

Ως μέλος του ΔΣ του ΣΕΒ, εκτιμώ ότι είναι αδήριτη ανάγκη να ενισχύσουμε την εγχώρια παραγωγή και να γίνουμε κόμβος Καινοτομίας, Έρευνας και Αριστείας. Άλλωστε και το ευνοϊκό χρηματοδοτικό περιβάλλον του Ταμείου Ανάκαμψης (RF) μάς δίνει αυτή τη δυνατότητα, την οποία πρέπει να αξιοποιήσουμε με σύνεση και σοφία.

X

  Στοιχεία εταιρίας
  Επωνυμία επιχείρησης*
  Tαχ. δ/νση διοίκησης
  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
  Έτος ίδρυσης
  Αριθμός εργαζομένων
  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας
  Oνοματεπώνυμο*
  Email
  Τηλ
  X

   Το όνομά σας *
   Το επίθετό σας *
   Email *
   Τηλέφωνο επικοινωνίας
   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.

   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας
    Επωνυμία επιχείρησης*
    Tαχ. δ/νση διοίκησης
    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
    Έτος ίδρυσης
    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας
    Oνοματεπώνυμο*
    Email
    Τηλ