Δεκ 14

Σεμινάριο «Understanding Business Analytics and their Impact in Management»

Ημερομηνίες & ώρες διεξαγωγής: 14/12 & 15/12/2021 και ώρα 09:30-13:30

Διάρκεια σεμιναρίου: 8 ώρες

Τρόπος διεξαγωγής: Zoom platform

Μέγιστος Αριθμός ατόμων: 26

Κόστος συμμετοχής: δωρεάν για στελέχη εταιρειών-μελών του ΣΕΒ, με συμβολικό τίμημα €50 ευρώ υπέρ του Φιλανθρωπικού Σωματείου Εστία Κοριτσιού «Φιλοθέη η Αθηναία»

Προθεσμία αίτησης συμμετοχής: 9/12/2021

Στόχοι Προγράμματος

Η λήψη αποφάσεων με χρήση ψηφιακών δεδομένων είναι μια από τις σημαντικότερες ατομικές δεξιότητες στις επιχειρήσεις του 21ου αιώνα. Επιπλέον, οι οργανωσιακές ικανότητες στη διαχείριση δεδομένων, την ανάλυση, την επιστήμη των δεδομένων, και την τεχνητή νοημοσύνη αποτελούν όλο και περισσότερο την κύρια βάση προστιθέμενης αξίας και βιώσιμου ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος. Οι περισσότερες επιχειρήσεις συλλέγουν ήδη τεράστιο όγκο δεδομένων, πολλά από τα οποία μένουν ανεκμετάλλευτα. Το πρόβλημα γίνεται πιο πολύπλοκο καθώς αυξάνονται οι απαιτήσεις ψηφιοποίησης και η χρήση εξωτερικών βάσεων δεδομένων. Οι επιχειρήσεις που καλλιεργούν αυτό το σύνολο ικανοτήτων συνδυάζοντας υπολογιστικές υποδομές και ανθρώπινες δεξιότητες ταχύτερα από άλλες, καταφέρνουν να ηγούνται στην ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών, νέων επιχειρηματικών μοντέλων και στην αξιοποίηση ευκαιριών για μεγαλύτερη ανταγωνιστική ευελιξία.

Η ανάπτυξη ικανοτήτων διαχείρισης και αξιοποίησης ψηφιακών δεδομένων στις επιχειρήσεις παίρνει χρόνο και απαιτεί αδιάλειπτη προσπάθεια συνεχούς μάθησης και βελτίωσης. Μέσα από το συνδυασμό μελετών περιπτώσεων και μιας άσκησης προσομοίωσης (από το Harvard Business School), αυτό το σεμινάριο καλύπτει θέματα υποδομών, εφαρμογών, στρατηγικής και οργανωσιακών αλλαγών για την αξιοποίηση ψηφιακών δεδομένων στις επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα, το σεμινάριο περιλαμβάνει τα εξής θέματα.

  1. Ψηφιακές υποδομές για την αξιοποίηση δεδομένων
  2. Εργαλεία και πρακτικές
  3. Προσομοίωση χρήσης data analytics στη λήψη στρατηγικών αποφάσεων
  4. Προϊόντα, υπηρεσίες και επιχειρηματικά μοντέλα βασισμένα στην αξιοποίηση ψηφιακών δεδομένων
  5. Ανάπτυξη οργανωσιακών ικανοτήτων για την αξιοποίηση ψηφιακών δεδομένων.

Σε ποιους απευθύνεται

  • Στελέχη που επιζητούν μια επισκόπηση του τοπίου της ψηφιακής οικονομίας.
  • Στελέχη που επιδιώκουν την εξάπλωση της αξιοποίησης των ψηφιακών δεδομένων στον οργανισμό τους.

Εισηγητής: Δρ Νίκος Μυλωνόπουλος, Associate Professor of Digital Business, Alba Graduate Business School, The American College of Greece

Ο Ν. Μυλωνόπουλος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Πληροφοριακών Συστημάτων στο ALBA Graduate Business School. Τα εκπαιδευτικά και ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται σε θέματα πληροφοριακών συστημάτων ηλεκτρονικού επιχειρείν, στρατηγικής για την πληροφορική, outsourcing υπηρεσιών πληροφορικής, υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, και στα συστήματα διαχείρισης γνώσης. Συνεργάζεται στενά με το Center of Advanced Learning Technologies στο INSEAD (Γαλλία) για την ανάπτυξη προχωρημένων συστημάτων προσομοίωσης που οδηγούν σε σύνθετες δεξιότητες διαχείρισης αλλαγών, συνεργασίας και λήψης αποφάσεων. Διδάσκει αυτά τα θέματα -με χρήση προσομοίωσης- σε στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει πτυχίο Εφαρμοσμένης Πληροφορικής από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και διδακτορικό δίπλωμα από το Warwick Business School (Αγγλία). Έχει διδάξει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Warwick Business School, στο Business School του Loughborough University και στο Birkbeck College (University of London). Η έρευνά του έχει δημοσιευθεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, όπως τα “Communications of the ACM”, “International Journal of Electronic Commerce”, “Electronic Markets”, “International Transactions in OR”, “Journal of the OR Society”, “British Journal of Management”, “Knowledge and Process Management”. Έχει επιμεληθεί τρία βιβλία: “Organizations as Knowledge Systems” (με τον Χ. Τσούκα), “Social and Economic Transformation in the Digital Era” (με τους Γ. Δουκίδη και Ν. Πουλούδη) και “Σύγχρονες Τάσεις στο Μάνατζμεντ” (με τους Χ. Τσούκα και Β. Θεοχαράκη). Έχει συνδιοργανώσει πολλά διεθνή επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα με πολύ μεγάλη επιτυχία. Έχει συμμετάσχει σε εθνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα στους τομείς της τηλεματικής, του ηλεκτρονικού εμπορίου, της ηλεκτρονικής μάθησης, του mobile commerce, των κοινωνικοοικονομικών επιστημών, της προσομοίωσης, και έχει διατελέσει επιστημονικός υπεύθυνος σε πολλά από αυτά. Επίσης, έχει συνεργαστεί ως σύμβουλος σε μεγάλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα και τη Μ. Βρετανία.

X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

    Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ

    X

      Το όνομά σας *

      Το επίθετό σας *

      Email *

      Τηλέφωνο επικοινωνίας

      To μήνυμά σας

      Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
      Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

      X

        Στοιχεία εταιρίας

        Επωνυμία επιχείρησης*

        Tαχ. δ/νση διοίκησης

        Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

        Έτος ίδρυσης

        Αριθμός εργαζομένων

        Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

        Αρμόδιος επικοινωνίας

        Oνοματεπώνυμο*

        Email

        Τηλ