Σειρά θεματικών εργαστηρίων «Η ασφάλεια προϊόντων στο επίκεντρο» #SEV4productsafety

28 Φεβρουαρίου 2024 | Πρωτοβουλίες

Νέα πρωτοβουλία ΣΕΒ-HellasCert

Ο ΣΕΒ, με τη συνεργασία της Ελληνικής Ένωσης Διαπιστευμένων Φορέων Επιθεώρησης – Πιστοποίησης (HellasCert), ανακοινώνει τη διοργάνωση σειράς θεματικών εργαστηρίων με τίτλο «Η ασφάλεια προϊόντων στο επίκεντρο», προκειμένου να αναδείξει τους μηχανισμούς που προάγουν την τήρηση των κανόνων ασφάλειας, προστατεύοντας τους καταναλωτές, τις επιχειρήσεις, τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.

Σε αυτό το πλαίσιο, η διασφάλιση της συμμόρφωσης με τις ειδικές απαιτήσεις των προτύπων είναι η πλέον κρίσιμη παράμετρος. Επιτυγχάνεται μέσω της καλής λειτουργίας του συστήματος που περιβάλλει την πιστοποίηση και διαφυλάσσεται μέσω της αποτελεσματικής εποπτείας της αγοράς.

Η νέα πρωτοβουλία του ΣΕΒ και της HellasCert αποβλέπει να συνδράμει στην ενδυνάμωση των επιχειρήσεων με δράσεις που εξασφαλίζουν την τήρηση των απαιτήσεων ασφάλειας και να εντοπίσει σημεία που χρήζουν βελτίωση από την πλευρά της Πολιτείας ώστε να διασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον και να απλοποιείται το επιχειρηματικό περιβάλλον.

Στόχοι

Ειδικότερα, στόχοι της νέας πρωτοβουλίας είναι:

 • Ενημέρωση των επιχειρήσεων για τις υποχρεώσεις που έχουν και τις απαιτήσεις συμμόρφωσης.
 • Ευαισθητοποίηση των επιχειρήσεων για τις δράσεις που μπορούν να υλοποιήσουν για να προάγουν την ασφάλεια των προϊόντων.
 • Ανάδειξη προτάσεων για απαραίτητες νομοθετικές βελτιώσεις και παρεμβάσεις που πρέπει να προωθηθούν από την πλευρά της δημόσιας διοίκησης.

Σε ποιους απευθύνεται

Τα θεματικά εργαστήρια απευθύνονται σε στελέχη επιχειρήσεων (παραγωγικών και εμπορικών), καθώς και φορέων πιστοποίησης. Ενδεικτικά απευθύνονται σε στελέχη των Διευθύνσεων Ποιότητας, Ελέγχου, R&D, Παραγωγής, Προμηθειών, σε στελέχη των Τεχνικών και Εμπορικών Διευθύνσεων, σε Υπευθύνους Συστημάτων Διαχείρισης κ.ά.

Τα εργαστήρια είναι ανοιχτά για παρακολούθηση από ενδιαφερόμενα στελέχη της δημόσιας διοίκησης.

 Τι περιλαμβάνει

Η πρωτοβουλία περιλαμβάνει σειρά θεματικών εργαστηρίων, τα οποία θα υλοποιούνται σταδιακά (με φυσική παρουσία ή ψηφιακά), με διαφορετική θεματολογία το καθένα.

Το πρώτο θεματικό εργαστήριο με τίτλο «Η ασφάλεια προϊόντων στο επίκεντρο: Πρότυπα και συμμόρφωση στα δομικά προϊόντα, το ηλεκτρολογικό υλικό και τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 Μαρτίου 2024, και ώρες 15.00-17.00, ψηφιακά με zoom.

Επόμενα εργαστήρια:

 • Ασφάλεια παιδικών χαρών και χώρων ελεύθερων αθλοπαιδιών
 • Ασφάλεια εγκαταστάσεων και μηχανημάτων

Για πληροφορίες σχετικά με την πρωτοβουλία, μπορείτε να επικοινωνείτε με τον ΣΕΒ (κα Αυγή Οικονομίδου, Senior Advisor Τομέα Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος και Ρυθμιστικών Πολιτικών, Τ: 211 5006130, E: aoikonomidou@sev.org.gr) και την HellasCert (κα Χριστίνα Καρινιωτάκη, Εκτελεστική Γραμματέας ΔΣ: Τ: 210 7290344, Ε: contact@hellascert.gr).

 

Σχετικές Εκδηλώσεις

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ